Tidslommen
Gratis oplevelser i det fri!
Hent gratis inspiration til oplevelser og undervisning i det fri med Tidslommen
Til skoler Til familier
Hent Tidslommen i dag - den er gratis!
Tidslommen er gratis. Kræver iOS 12 eller Android 8. Hent Tidslommen på App Store og Google Play.
Tidslommen streamer data og dit mobilabonnement afgør, hvor hurtigt indholdet vises. Brug for hjælp? Skriv til: app@vestmuseum.dk
Se trailere her
Tilmeld dig Tidslommens nyhedsbrev
24 gratis ture med Tidslommen på Sjælland. Du kan:
~ Spille de fire fede spil i Tidslommen der foregår i vikingetiden, bronzealderen eller middelalderen ~
~ Tage på byvandringer med Tidslommen i Slagelse, Holbæk, Kalundborg, Sorø, Ringsted og høre historien om udvalgte steder ~
~ Opeve historien i den frie natur ved Næsholm i Odsherred, Tårnborg ved Korsør, Assentorp, Parnas ved Sorø, Tempelkrogen mellem Holbæk og Roskilde, Taaderup og Vesterlyng Strand ~
~ Besøge Audebo Pumpestation, Strids Mølle og Sankt Bendts Kirke i Ringsted ~
FIRE FEDE SPIL
i Tidslommen
Se flere film her
12. september 2020
Nu er det nye spil i Tidslommen, Solens Magt, åbent ved Solvognens Fundsted!
Solvognens Fundsted blev åbnet af H.M. Dronningen
Solvognens Fundsted og den digitale formidling i Tidslommen blev åbnet af H.M. Dronningen den 12. september 2020 ved et arrangement i Trundholm Mose.
Start Tidslommen og tryk på billedet af Solvognen i Odsherred! Så kan du traileren for spillet. Du skal tage til Trundholm Mose i Odsherred for at spille spillet.
I det nye spil i Tidslommen skal man hjælpe til med høsten blandt bronzealderens mennesker. Men mon ikke Solvognen har en vigtigt rolle i spillet? Hent Tidslommen og oplev historien om Solvognen i Odsherred.
30. august 2020
Glæd dig til den 30. august 2020
Her åbner vi Sct. Bendts brand i Tidslommen og på Ringsted Museum. Du kan opleve branden med virtual reality headsets på Ringsted Museum og i Tidslommen fra d. 30.8.2020.
Se traileren her:
Se flere film her
17. august 2020
Vi har nu 17 forskellige oplevelser i Tidslommen!
Du kan spille dig igennem en ofring i Tyrs Sø, opleve historien om Lammefjorden, høre om fæle trolde, kirker i brand og meget mere. Hent Tidslommen i dag!
Du finder oplevelser til Assentorp, Audebo Pumpestation, Brorfelde, Lejre, Holbæk by, Holbæk havn, Kalundborgs Vestborg, Næsholm Voldsted, Sankt Bendts Kirke, Sagnlandet Lejre, Sunesønnernes Mølledige i Sorø, Strids Mølle, Tempelkrogen, Fugledegård ved Tissø, Tåderup, Tårnborg og Vesterlyng. Se film om alle stederne i Tidslommen.
Flere steder er på vej! (Se flere film her)
27. juni 2020
Lørdag den 27. juni 2020 åbner vi en lang række nye oplevelser i Tidslommen i forbindelse med åbningen af Istidsruten. Gjort muligt med støtte fra Nordea-fonden og Friluftsrådet.
Se flere film her
29. maj 2020
Fredag den 29. maj 2020 åbner vi forpremiere på spillet
Ofringen i Tyrs sø
i Tidslommen
Et samarbejde mellem Istidsruten, Museum Vestsjælland og Fugledegård / Naturpark Åmosen
Hent Tidslommen og se hvad der gemmer sig ved Fugledegård. Når du er ved Fugledegård kan du spille med Tidslommen. Der er tale om en forpremiere på spillet. Hvis du prøver spillet med Tidslommen ved Fugledegård må du meget gerne give os en tilbagemelding om din oplevelse ved at skrive til app@vestmuseum.dk.
Med Tidslommen kan du besøge en lang række steder på Sjælland og få spil og guidede ture. Mange flere steder er på vej. Se alle stederne i appen. God fornøjelse!
NB: De to spil ved Antvorskov og Korsør er igang med at blive opdateret og gøres tilgængelige så snart de er klar!
20. maj 2020
Behind the scenes - Istidsruten i Tidslommen
Kom med "behind the scenes" - videoen er klip fra vores optagelser til det nye indhold til Tidslommen der udgives for Istidsruten i juni 2020
Se flere film her
1. marts 2020
Nyt indhold i Tidslommen på vej!
Rigtig mange har spurgt til, hvornår der kommer mere indhold i Tidslommen. Det er på vej! Vi er ligenu igang med at udvikle film, audio walks, video walks, spil og meget mere som kommer i Tidslommen så snart, det er klart. Indtil da kan du holde øje med Museum Vestsjællands Facebook-side hvor vi fortæller mere om arbejdet med Tidslommen!
2019
Nyt indhold i Tidslommen fra september 2019!
Se flere film her
2019
Tidslommen nomineret til Game Connection Europe 2019 Awards!
1. juni 2019
Nyt indhold i Tidslommen fra juni 2019!
Se flere film her
1. maj 2019
Med Tidslommen kan du opleve
Esbern Snares Vestborg i Kalundborg, Sunesønnernes Mølledige i Sorø, Middelalderbyen Holbæk, Næsholm Voldsted i Odsherred, Sankt Bendts Kirke i Ringsted, Tårnborg ved Korsør Nor, Antvorskov Klosterruin i Slagelse, Fæstningstårnet i Korsør - endnu flere steder kommer!
På Vestborgen i Kalundborg kan man med appen i hånden opleve ruinerne af Esbern Snares fantastiske borg.
I Tidslommen kan du se de steder, du kan besøge og få gratis ture og oplevelser! God fornøjelse!
1. juni 2018
Sørøvere angriber handelspladsen ved Korsør!
Du må hjælpe og udruste en hær!
Det er dog en stakket frist. Kun du kan hjælpe med også at bygge et fæstnings-tårn...
Et tårn, der kan stå i hundreder af år og beskytte indsejlingen til Korsør.
Men kongens ven og rådgiver, Albert, bliver såret af et vådeskud fra en armbrøst.
Han ligger syg og såret på Antvorskov Kloster. Du må træde til og hjælpe med helbredelsen!
Gå på jagt efter lægeurter og våben i landskabet
Museum Vestsjællands nye mobilspil, Tidslommen, er baseret på mixed reality, hvor virkelighed og fortælling blandes sammen.
Du spiller på din egen mobil og på de steder, hvor historien rent faktisk udspillede sig!
Spillet er naturligvis gratis og for hele familien!
Du henter spillet Tidslommen på direkte på Google Play eller App Store.
Se stederne, som de så ud i middelalderen
Som spiller skal du bevæge dig rundt ved den ægte Antvorskov Klosterruin i Slagelse og ved Fæstningstårnet i Korsør.
Mixed reality, augmented reality, animationer og spil gør middelalderen levende.
I spillet skal du blandt andet finde lægeurter, udruste en hær og bygge et fæstningstårn.
Samtidigt bliver du sat overfor svære dilemmaer om liv og død!
Trailer for spillene i Tidslommen
Formidling i landskabet
Museum Vestsjællands spil om middelalderen er en del af vores satsning i at formidle historie og kulturarv i landskabet. Vi ønsker at bringe fortællinger og oplevelser ud i landskabet - der hvor historien rent faktisk udspillede sig.
2018
Spillet er udviklet i samarbejde med elever
Helt fra starten i udviklingsfasen har museet involveret elever fra 6.d. på Antvorskov Skole i Slagelse til at komme med ideer og forslag.
Vi er rigtig glade for, at eleverne har været med til at skabe spillet sammen med os.
Det betyder blandt andet, at eleverne kan se deres egne ideer udviklet og lavet til et spil, som de selv, deres venner og familie kan prøve på deres egne smartphones.
Samarbejdet med Antvorskov Skole har betydet, at eleverne er kommet med forslag til spilindhold. Eleverne havde rigtig mange ideer, og alle kan naturligvis ikke indbygges, men vi har taget de ideer, som bedst lod sig indbygge i spillet, og arbejdet videre på dem. Resultatet er blevet et spil hvor man skal bevæge sig omkring i landskabet for at løse opgaver og opdage nyt indhold.
Blandt andet har klassen udviklet grundarbejdet for det dilemmaspil om middelalderens korstoge, som er en del af den samlede spiloplevelse.
Her stilles spilleren overfor en række tankevækkende dilemmaer om liv og død. Dette er en formidlingsform vi ved, giver rum til refleksion og indsigt i andre tiders måder at tænke på.
Klassen fik derfor også, som de første, lov til at prøve beta-udgaven af spillet ved Antvorskov Klosterruin, da denne var klar i juni 2018. (En beta-udgave er en tidlig prøveversion, inden spillet er fuldt færdigudviklet).
”Jeg syntes, at det var ret fedt at se. For jeg forestillede mig ikke, at det så sådan ud.”
- Elev, 6.d.
Sammenlagt afprøvede 27 elever over to dage spillet ved Antvorskov og så, hvordan fortiden kan vækkes til live på deres egne smartphones.
Et historisk spil, der formidler kulturarven og landskabet
Eleverne oplevede hvordan Antvorskov Kloster kan have set ud i middelalderen og løste livsvigtige opgaver for munkene. Blandt andet helbredte de den dødeligt sårede Albert, for til sidst at tage stilling til, om de ville støtte et korstog eller ej.
I spillet ser man hvordan klostret har set ud fra den tidlige begyndelse i slutningen af 1100-tallet og man får et indblik i både munkenes liv og betydningen af klostret i middelalderen.
Antvorskov Kloster var i middelalderen centrum for johanitter-munkeordenen, der var en kriger- og hospitalsorden. Samtidigt var Antvorskov et yderst betydningsfuldt kloster. Dette bekræftes blandt andet af, at klostrets prior sad med i kongens regering.
I dag står kun ruinen tilbage - men med vores nye spil, er det muligt at se fortiden vækket til live og indgå aktivt i munke og soldaters liv.
Udover Antvorskov Kloster formidler vi også Fæstningstårnet i Korsør. Her kan spilleren se et bud på, hvordan Korsør så ud, inden der var en by og inden der var ordentlige forsvarsværker.
I spillet Tidslommen er Korsør under angreb fra sørøvere og brugeren skal hjælpe Albert (ham der lå syg ved Antvorskov tidligere) med at udruste en forsvarshær og bygge Fæstningstårnet.
For begge steder gælder det, at spillet skal spilles på stedet. Det vil sige ved Antvorskov Klosterruin i Slagelse og Fæstningstårnet i Korsør
I spillet gør vi brug af augmented og virtual reality sammen med animation til at vække fortiden til live.
Spil-elementerne gør, at brugerne interagerer med det indhold vi som museum skaber. Vi viser ikke blot hvordan fortiden kan have set ud, men lader brugeren forholde sig aktivt til historien, kulturarven og det landskabet, de befinder sig i.
Det gør blandt andet, at brugerne er mere sammen om oplevelsen på smartphonen.
Dette viste sig også i betatesten med eleverne fra Antvorskov Skole, hvor eleverne indbyrdes diskuterede konsekvenser af deres egne handlinger i spillet.
Tidslommen er på App Store og Google Play og er gratis.
Podcast om projektet
Lyt til Museum Vestsjællands podcast om hvordan det historiske spil Tidslommen blev til:
Spørgsmål?
Kontakt projektleder Jonas
Tlf. +45 25 59 38 51
jaa(a)vestmuseum.dk
Samarbejde
Tidslommen er et samarbejde mellem mange partnere inden for museums-, kultur- og naturområdet. Ønsker du at høre mere om partnerskab så kontakt Museum Vestsjælland på +45 25 59 38 51 eller mail jaa(a)vestmuseum.dk.
For at se vores trailere kan du klikke her.