Slagelse Museum

Servicefag

Få indblik i Slagelses erhvervsudvikling med mange blomstrende servicefag. I 1950´erne kom stadig flere detailbutikker med salg af produkter eller service.

Første sal rummer mange småværksteder fra en tid, hvor købte varer blev repareret og tilpasset nye behov. Her ses også små forretninger med levnedsmidler og servicer. Eksempelvis urmagerens værksted, en slagterforretning med hængetræer, en fuldt udrustet frisørsalon - og Violas skønne hatteforretning Salon Wien.

Udstillingen viser desuden en stor samling af lokale fugleskydningstavler. Tilsammen fortæller skydetavlerne mere end 100 års kulturhistorie. Tavlerne blev fremstillet af årets fuglekonge, og motivet afspejler vinderens sociale status, erhverv og verdenssyn.

Slagelse Bestandige Fugleskydningsselskab blev stiftet i 1819 og var forbeholdt byens velstillede borgerskab. I 1892 blev Fugleskydningsselskabet for Slagelse og Omegn stiftet, og her var der færre krav til medlemmerne. De to selskaber slog sig sammen i 1937, men snart herefter ophørte aktiviteterne.