logo
Hvad skal du lave i efterårferien?

Museum Vestsjælland efterlever Sundhedsmyndighedernes corona-retningslinjer, så du og din familie kan have det trygt og sjovt. Vi glæder vi os nu til at byde jer velkommen til vores efterårsprogram med masser af aktiviteter for børn og voksne i uge 42.

Nøøj det for børn - efterårsferie på Museum Vestsjælland

Efterårsferien byder på `Historie for dig´ på de forskellige museer. Tag med på byvandring i børnehøjde på Sorø Museum, prøv oldtidsforhindringsbane og arkæologi i børnehøjde på Odsherreds Museum, ringridning og bueskydning på Kalundborg Museum eller mal våbenskjold og skriv med fjer og blæk på Ringsted Museum. Besøg også arbejderlejligheden og lav kartoffelmarcipan på Holbæk Museum eller hvad med tinstøbning og middelalderhistorier Slagelse Museum og meget mere. 

Tjek alle aktiviteterne her
Fire fede spil - Tidslommen

Oplev kulturarven på en ny måde. Tag ud i det fri med venner og familie og spil dig igennem historien.

Se filmen om spillene her
Mytteriet på skibet Den Gode Hensigt”

Tag venner, kolleger, familie, forening m.m. med og prøv vores escaperoom.

Køb billet her
Fremvisning af Boeslundekvinden

Er Boeslundekvinden en forklædt Odin i kvindeklæder, hans kone Frigg, eller helt sin egen?  Se den fine sølvfigur mandag den 12. oktober på Boeslundeskolen eller torsdag den 15. oktober på Odsherreds Museum og hør om hendes betydning.

Se filmen her
Halloween på MVE

I ugen op til Halloween kan du følge med på vores facebookside, hvor vi deler en ny grusom og gruelig fortælling hver dag. Deltag i græskarværksted og -  hvis du tør - købe billet til fredag den 30. oktober, hvor Sorø Museum genlyder af dødspændende hyl i mørket.

Læs mere
De Dødes Nat på Slagelse Museum

Oplev pop-up-udstillingen DØD OG BEGRAVELSE I GAMLE DAGE, hør mini-fortællinger om traditioner og skikke omkring død og begravelse og deltag i et foredrag ude på den store gravhøj Galgebakken ved Slots Bjergby.

Læs mere
Malergården har udvidet sæsonen

Malergården holder i år åbent til og med søndag den 1. november. Nyd de sidste efterårsfarver i haven ved kunstnerfamilien Swanes maleriske hjem. Onsdag den 14. oktober er der æblepresning og tegnedag og årets sidste omvisning.

Besøg Malergården
Krostue og handicapvenlig museumsgård på Sorø Museum

Sorø Museum modtager 300.000 fra Sorø Kommune i 2021 til renovering og forbedring. Bevillingen går til indretning af en krostue og til etablering af en handicapvenlig flisebelægning i museumsgården.

Læs mere
Efterårets omvisninger og foredrag

I løbet af efteråret byder museet på omvisning på Holbæk Havn, i Sct. Bendts Kirke i Ringsted og omvisninger i særudstillingen Folk, Fæ og Fælleskab på Odsherreds Kunstmuseum. De meget populære omvisninger på Bakkekammen 45 starter op igen. Holbæk Museum har Særlige Søndag med omvisning i Købmandsgården den 1. november. Besøg den nyindrettede ”gamle biograf" på Ringsted Museum og deltag i en række Historisk Tirsdags-TV. På Ringsted Arkiv kan man på udvalgte dage få hjælp til slægtsforskning.

Tjek efterårets arrangementer her
Lige om lidt er det jul

Inden vi ser os om, er det jul! Museum Vestsjælland er allerede i fuld gang med at planlægge diverse juleudstillinger og arrangementer, som fx. julemarked og hjælp til at binde adventskrans.

Hold øje med vores julearrangementer her
Inspiration til gruppeture i 2021

Planlægger du en forenings- eller familieudflugt og mangler du inspiration til, hvor jeres tur skal gå hen, så er Museum Vestsjælland klar med et katalog af spændende gruppeture.

Læs mere her