logo

Smukke haver, hyggelige gårdmiljøer, turer ud i landskabet, sjove børneaktiviteter og spændende fortællinger om det levede liv fra vugge til krukke? Hvis det lyder tiltalende, så brug en del af jeres sommerferie sammen med Museum Vestsjælland. Vi glæder os til at byde jer velkommen, med halv pris på alle vores entrébilletter helt frem til den 9. august. GOD SOMMERFERIE  

 

Sommerferieaktiviteter for hele familien

Træt af tv-serier og puslespil?

Så tag børnene ved hånden og besøg en af Museum Vestsjællands afdelinger. Her er vi klar med oplevelser til hele familien i børnevenlige miniworkshops. I kan også komme i skole som for 100 år siden, lave våbenskjold eller tage med på en spændende byvandring i børnehøjde og meget mere.

Sommerferieaktiviteter for hele familien
Istidsruten åbner

Kunne du tænke dig at bruge din varme sommer på at udforske Danmarks iskolde fortid? Så hent Tidslommen og se alle de nye oplevelser langs Istidsruten. Det nye indhold lanceres 27. juni.. 

Læs mere og se filmen om Istidsruten i Tidslommen
Gåderummet ”Mytteriet på skibet Den Gode Hensigt” er det nye escaperoom på Holbæk Museum

Tag dine venner, familie eller kollegaer med på dybt vand og prøv kræfter med det nye og udfordrende escaperoom. 

Køb billet her
1/2 pris på entrebilletter til samtlige af Museum Vestsjællands afdelinger

Fra den 27. juni - 9. august kan du besøge alle Museum Vestsjællands afdelinger med 1/2 pris på entrebilletten. Vi har indført flere sikkerhedsforanstaltninger for at sikre, at du trygt kan besøge os. Det kan du læse mere på hjemmesiden under vestmuseum.dk/om-museet/sikkerhedsbesked-ved-museumsbesøg.

Køb billetter her
Gratis sommerativitetsforløb

Undervisningsministeriet har sendt midler ud til kommunerne til afholdelse af ekstraordinære aktiviteter i skolernes sommerferie. Museum Vestsjælland er partner og kan tilbyde en række GRATIS aktiviteter for børn i skolealderen.

Læs mere
Guides til museumsgæster

For at øge museumsoplevelsen for familier med børn, har vi lanceret print-selv museumsguider, der fører jer rundt på museet med spændende fortællinger og udfordrende opgaver.

Guides til museumsgæster
Fund fra Bronzealdergruber ved Sludstrup

I Sludstrup ved Slagelse, er der disse dage blevet udgravet en større plads med gruber fra bronzealderen, nærmere dateret til yngre bronzealder. (1700 f.kr. - 500 f.kr.)

Læs mere
Åbning af nye aktiviteter, sommeromvisninger og byvandringer

Fra fredag den 3. juli kan børn tage på jagt efter en urokse i Museum Vestsjællands nye indendørs Oldtidsforhindringsbane på Odsherreds Museum. Mandag den 20. juli inviterer vi til Omvisning på Holbæk Havn. I løbet af sommeren kan du også komme med på Sommeromvisninger i familie Swanes kunstnerhjem, deltage i en Middelalderbyvandring i Kalundborg, Fotosafari og byvandring i Ringsted eller opleve Vægtersang i Skælskør.

Tjek arrangementer her
Nye særudstillinger

Sommeren byder på hele tre nye særudstillinger. Det særlige danske? på Sorø Museum. En udstilling der følger nogle af de spor, som tabet af Sønderjylland og Genforeningen i 1920 har afsat i dansk kultur. Den 3. juli åbner Kunstner i koncentrationslejr på Holbæk Museum med samlingen af Axel Munk-Andersens værker fra før, under og efter internering under 2. verdenskrig. På Odsherreds Kunstmuseum åbner udstillingen Jesper Christiansen: De fire årstider den 2. juli.

Læs mere