logo
December er lige om hjørnet og Museum Vestsjælland er klar til jul

Hvad enten man er til vinterhygge eller julehygge, så byder Museums Vestsjælland på masser af arrangementer i december. Bliv inspireret i nyhedsbrevet og tag familien i hånden og kom ned på det lokale museum. Vi glæder os til at se jer.

Julemarked på Holbæk Museum

Kom forbi Holbæk Museum når vi den 1. december slår dørene op til byens hyggeligste julemarked med med kunsthåndværk, boligtilbehør, delikatesser, smykker og meget andet. Fri entré.

Julemarked
Julemærkemarch

Søndag den 1. december går det løs landet over, når den årlige Julemærkemarch for 42. gang samler ind til driften af landets fem Julemærkehjem. Igen i år med start ved Odsherreds Museum.

Julemærkemarch
Gratis adgang til Ringsted Vindmølle og Museum i hele december

Ringsted Vindmøllefond har doneret gratis adgang til Ringsted Vindmølle og Museum i hele december. Kom forbi og oplev alle nisserne i Ringsted Vindmølle fra den 1. december. Årets juleudstilling på Ringsted Museum & Arkiv kan ses fra søndag den 1. december kl. 11. Det er efterhånden blevet en hyggelig tradition at tage på julebesøg med børn eller børnebørn. Der er pyntet op og i børnehjørnet er der lagt materialer frem til lave eget julepynt. Caféen sælger æbleskiver og varme drikke.

Læs mere
Giv en oplevelse i julegave

I år er der mulighed for at købe en oplevelse til et af Museum Vestsjællands mange arrangementer til at lægge under juletræet. Tjek arrangementer og datoer på billetexpressen - fx en bustur i malerens motiver, en familieudflugt med omvisning på Malergården eller inviter familen med og oplev Skole som i gamle dage på Flakkebjerg Skolemuseum.

Tjek arrangementer på billetexpressen her
Museumsbutikkerne er juleklar

I alle Museum Vestsjællands museumsbutikker er der gjort klar til jul. Her er fint julepynt, pakkespil, kalender- og julegaver til salg. Eller hvad med en lækker værtindegave? Det er gratis at kigge ind i butikkerne, og vores søde museumsværter er klar til at hjælpe.

Læs mere
Ringsted Museum søger input

Ringsted Museum & Arkiv er gået i gang med det store arbejde at forny basisudstillingerne og man har nu mulighed for at give sit besyv med.

Læs mere
Ny Podcast: Veje til det gode kunstnerliv

Tag en pause fra julestresset og lyt til den nye podcast om Christine og Sigurd Swane.

Lyt her
Ingen december uden juleudstillinger

Normalt forbinder vi nisser med jul, julemand og risengrød, men sådan har det ikke altid været. Gå ikke glib af særudstillingen på Ringsted Museum om Den guddommelige nisse med illustrationer af Erik Petri. På Sorø Museum har juleudstillingen Juletræet med sin pynt gjort sit indtog med de julepyntede træer. På Kalundborg Museum kan man opleve udstillingen Engle daler ned i skjul frem til den 20. december. Juletraditionerne er i fokus på Slagelse Museum med juleudstillingen Rør blot ikke ved min gamle jul.  Tjek også datoer for særåbning på Skælskør Bymuseum, hvor der er Jul i den gamle købmandsgård. Eller kom i julestemning med vores adventspodcasts.

Husk at alle under 18 år har gratis entré.

Læs mere
Noget der ikke har med jul at gøre...

Selvom julen nærmer sig, har vi også arrangementer, der ikke har med jul at gøre.  

Tirsdag den 3. december er der på Kalundborg Museum foredrag om stendysser og jættestuer med Svend illum Hansen. 

På Ringsted Rådhus er der onsdag den 11. december foredrag med arkitekt Jasper Pagh om Steen Eiler Rasmussen - 100 året for Ringsteds byplan 1919.

Tjek også allerede nu vores arrangementer for 2020, som løbende bliver opdateret.

MVE arrangementer