logo
Foråret byder på masser af oplevelser med Museum Vestsjælland

Foråret er over os, og der er travlt i naturen. Det gælder også på Museum Vestsjælland, hvor vi bl.a. arbejder på højtryk med nye udstillinger, planlægning af Kalundborg Middelalderfestival og et arrangementsprogram med masser af spændende aktiviteter for hele familien.

Påskeferie på Museum Vestsjælland

Tag familien med og nyd en kreativ stund sammen på de hyggelige påskeværksteder på de lokale museer, påskeskattejagt med æg på Odsherreds Museum påskeæg eller smag på skærtorsdagskål og kryddersnaps på Slagelse Museum.

Påskeferie på Museum Vestsjælland
Ny udstilling - Mennesket og Fjorden

Lige nu arbejder vi på højtryk med at gøre klar til åbningen i pinsen af den nye udstilling på Holbæk Havn - Mennesket og Fjorden.

Læs mere
Kulturhistoriske vandreture

Gå en tur med en arkæolog og hør om vandmøller i området ved Kongskilde og få et glimt af historiens vingesus ved søbredden i Suserup Skov.

Læs mere
Bustur i Hvideslægtens fodspor

Kom med på en spændende bustur ud i landskabet med besøg i slægtens kirker i Vestsjælland og hør om de mange interessante bygningsdetaljer.

Læs mere
Kender du din by?

Bliv klogere på din bys historie og tag med på byvandringer i Ringsted, Holbæk, Kalundborg og Slagelse.

Tirsdag den 18. april er der middelalder byvandring i Kalundborg. Onsdag den 15. maj er den første byvandring i Slagelse ud af en række byvandringer enten med fokus på Slagelses middelalder eller på udviklingen i byplan og parkering. I Ringsted er der grundlovsdag onsdag den 5. juni byvandring med historier fra det gamle Ringsted. Mandag den 17. juni og hen over sommeren er der forskellige byvandringer i Holbæk med fokus enten på historiske bygninger, middelalderen eller Holbæk Havn.

Tjek datoer for byvandringer
Foredrag og omvisninger

Museum Vestsjælland byder hen over foråret på et bredt udvalg af foredrag, omvisninger og andre aktiviteter. Tjek hjemmesiden for alle arrangementer.
Tirsdag den 23. april er der omvisning på Odsherreds Kunstmuseum i den nye udstilling Christine og Sigurd Swane. Forskningens Døgn fejres på Ringsted Museum & Arkiv onsdag den 24. april med foredraget - Da Dannebrog faldt ned. Onsdag den 24. april fortæller Lotte Dandanell om sit virke i filmens verden på Holbæk Museum og dagen efter, torsdag den 25. april har Holbæk Museum foredrag om både og bøger. På Flakkebjerg Skolemuseum er der blækregning, tavleskrivning og smag på fedtemadder torsdag den 30. maj.  

Læs mere om alle vores tilbud her
Malergården i festhumør

Fredag den 10. maj slår Malergården op for en ny sæson – denne gang i mærkedagenes tegn. Dette års sæson på Malergården bærer præg af mange fødselsdage og jubilæer samt omvisninger i familie Swanes kunstnerhjem.

Læs mere
Detektorfund i Kalundborg og Ringsted Kommune

Søndag den 28. april viser arkæolog Kirsten Christensen de nyeste lokale detektorfund frem på Kalundborg Museum. Den 12. maj er det på Ringsted Museum & Arkiv man kan se fund fra Ringsted. 

Læs mere
Ny udstilling: Fra Muld til Magt

Lørdag den 22. juni slår Kalundborg Museum dørene op til udstillingen: Fra Muld til Magt, der viser de allernyeste forskningsresultater. 

Læs mere
Klassisk køredag i Sorø

Traditionen tro er der klassisk køredag i Sorø og årets tema er Pimp og pin-up. Dagen byder ikke bare på skønne biler, men også på konkurrencer og skøn musik og underholdning.

Læs mere
Markering af Dannebrogs 800 års jubilæum

I Museum Vestsjælland fejrer vi verdens ældste nationalflag med arrangementer i både Ringsted, Kalundborg og Slagelse.

Læs mere
Særudstillinger

Har du set alle vores særudstillinger? Se i oversigten, hvor udstillingerne befinder sig lige nu og brug påskeferien på spændende udflugter på Vestsjælland.

F.eks. kan du frem til den 19. maj opleve Torbens Træer på Sorø Museum. Lotte Dandanell - Broderet design på Holbæk Museum vises frem til den 16. juni. Odsherreds Kunstmuseum åbner den 12. april en ny særudstilling med Christine og Sigurd Swane. Eller besøg Skælskør Bymuseum i påsken og se den nye udstilling S/S Skjelskør holder dampen oppe.

Læs mere om disse og andre særudstillinger