Museum Vestsjællands gratis app Tidslommen

NB! Tidslommen kræver telefoner med mindst iOS 12 eller Android 8.
Du kan tjekke din telefons version under Indstillinger.

Brug for hjælp? Skriv til: app@vestmuseum.dk

 

Med Tidslommen kan du besøge en lang række forskellige steder på Sjælland og få spil og guidede ture. Spillene er ved Antvorskov i Slagelse og Fæstningen i Korsør. Mange flere steder er på vej. Følg med på Museum Vestsjælland Facebook.

Når du er på stedet viser der sig nogle punkter i appen, når du er på punktet kan du trykke på punktet for at starte indholdet! God fornøjelse.

Tidslommen nomineret til Game Connection Europe 2019 Awards!

Læs mere om nomineringen her.

 

Oplevelser i Tidslommen nu:

 

 

Nyt indhold i Tidslommen fra juni 2019!

 

Med Tidslommen kan du opleve:

Esbern Snares Vestborg i Kalundborg, Sunesønnernes Mølledige i Sorø, Middelalderbyen Holbæk, Antvorskov Klosterruin i Slagelse, Fæstningstårnet i Korsør - endnu flere steder kommer!

På Vestborgen i Kalundborg kan man med appen i hånden opleve ruinerne af Esbern Snares fantastiske borg.

I Tidslommen kan du se de steder, du kan besøge og få gratis ture og oplevelser! God fornøjelse!

 

Sørøvere angriber handelspladsen ved Korsør!

Du må hjælpe og udruste en hær!

Det er dog en stakket frist. Kun du kan hjælpe med også at bygge et fæstnings-tårn...

Et tårn, der kan stå i hundreder af år og beskytte indsejlingen til Korsør.

Men kongens ven og rådgiver, Albert, bliver såret af et vådeskud fra en armbrøst.
Han ligger syg og såret på Antvorskov Kloster. Du må træde til og hjælpe med helbredelsen!

 

Gå på jagt efter lægeurter og våben i landskabet

Museum Vestsjællands nye mobilspil, Tidslommen, er baseret på mixed reality, hvor virkelighed og fortælling blandes sammen.

Du spiller på din egen mobil og på de steder, hvor historien rent faktisk udspillede sig!

Spillet er naturligvis gratis og for hele familien!

Du henter spillet Tidslommen på direkte på Google Play eller App Store.

 

Se stederne, som de så ud i middelalderen

Som spiller skal du bevæge dig rundt ved den ægte Antvorskov Klosterruin i Slagelse og ved Fæstningstårnet i Korsør.

Mixed reality, augmented reality, animationer og spil gør middelalderen levende.

I spillet skal du blandt andet finde lægeurter, udruste en hær og bygge et fæstningstårn.


Samtidigt bliver du sat overfor svære dilemmaer om liv og død!

 

Trailer for spillene i Tidslommen:

 

Formidling i landskabet

Museum Vestsjællands spil om middelalderen er en del af vores satsning i at formidle historie og kulturarv i landskabet. Vi ønsker at bringe fortællinger og oplevelser ud i landskabet - der hvor historien rent faktisk udspillede sig.

 

Spillet er udviklet i samarbejde med elever

 

Helt fra starten i udviklingsfasen har museet involveret elever fra 6.d. på Antvorskov Skole i Slagelse til at komme med ideer og forslag.

Vi er rigtig glade for, at eleverne har været med til at skabe spillet sammen med os.

Det betyder blandt andet, at eleverne kan se deres egne ideer udviklet og lavet til et spil, som de selv, deres venner og familie kan prøve på deres egne smartphones.

Samarbejdet med Antvorskov Skole har betydet, at eleverne er kommet med forslag til spilindhold. Eleverne havde rigtig mange ideer, og alle kan naturligvis ikke indbygges, men vi har taget de ideer, som bedst lod sig indbygge i spillet, og arbejdet videre på dem. Resultatet er blevet et spil hvor man skal bevæge sig omkring i landskabet for at løse opgaver og opdage nyt indhold.

Blandt andet har klassen udviklet grundarbejdet for det dilemmaspil om middelalderens korstoge, som er en del af den samlede spiloplevelse.

Her stilles spilleren overfor en række tankevækkende dilemmaer om liv og død. Dette er en formidlingsform vi ved, giver rum til refleksion og indsigt i andre tiders måder at tænke på.

 

Klassen fik derfor også, som de første, lov til at prøve beta-udgaven af spillet ved Antvorskov Klosterruin, da denne var klar i juni 2018. (En beta-udgave er en tidlig prøveversion, inden spillet er fuldt færdigudviklet).

”Jeg syntes, at det var ret fedt at se. For jeg forestillede mig ikke, at det så sådan ud.”
- Elev, 6.d.

Sammenlagt afprøvede 27 elever over to dage spillet ved Antvorskov og så, hvordan fortiden kan vækkes til live på deres egne smartphones.

 

Et historisk spil, der formidler kulturarven og landskabet

Eleverne oplevede hvordan Antvorskov Kloster kan have set ud i middelalderen og løste livsvigtige opgaver for munkene. Blandt andet helbredte de den dødeligt sårede Albert, for til sidst at tage stilling til, om de ville støtte et korstog eller ej.

I spillet ser man hvordan klostret har set ud fra den tidlige begyndelse i slutningen af 1100-tallet og man får et indblik i både munkenes liv og betydningen af klostret i middelalderen.

Antvorskov Kloster var i middelalderen centrum for johanitter-munkeordenen, der var en kriger- og hospitalsorden. Samtidigt var Antvorskov et yderst betydningsfuldt kloster. Dette bekræftes blandt andet af, at klostrets prior sad med i kongens regering.

I dag står kun ruinen tilbage - men med vores nye spil, er det muligt at se fortiden vækket til live og indgå aktivt i munke og soldaters liv.

Udover Antvorskov Kloster formidler vi også Fæstningstårnet i Korsør. Her kan spilleren se et bud på, hvordan Korsør så ud, inden der var en by og inden der var ordentlige forsvarsværker.

I spillet Tidslommen er Korsør under angreb fra sørøvere og brugeren skal hjælpe Albert (ham der lå syg ved Antvorskov tidligere) med at udruste en forsvarshær og bygge Fæstningstårnet.

For begge steder gælder det, at spillet skal spilles på stedet. Det vil sige ved Antvorskov Klosterruin i Slagelse og Fæstningstårnet i Korsør

I spillet gør vi brug af augmented og virtual reality sammen med animation til at vække fortiden til live.

Spil-elementerne gør, at brugerne interagerer med det indhold vi som museum skaber. Vi viser ikke blot hvordan fortiden kan have set ud, men lader brugeren forholde sig aktivt til historien, kulturarven og det landskabet, de befinder sig i.

Det gør blandt andet, at brugerne er mere sammen om oplevelsen på smartphonen.

Dette viste sig også i betatesten med eleverne fra Antvorskov Skole, hvor eleverne indbyrdes diskuterede konsekvenser af deres egne handlinger i spillet.

Tidslommen er på App Store og Google Play og er gratis.

 

Podcast om projektet

Lyt til Museum Vestsjællands podcast om hvordan det historiske spil Tidslommen blev til:

 

 

Spørgsmål?

Kontakt projektleder Jonas
Tlf. +45 25 59 38 51
jaa(a)vestmuseum.dk 

 

Samarbejde

Spillet er blevet til i et samarbejde mellem Museum Vestsjælland og Slagelse Kommune og videreudvikles med Kulturregion Midt- og Vestsjælland.

                   

 

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk