Odsherreds Museum

 

Odsherreds Museum er et kulturhistorisk museum for hele familien og vi tilbyder forskellige oplevelser i løbet af året.

Vi har udstillinger inde og ude, familiearrangementer i ferier og op til højtider, værkstedsaktiviteter for hele familien, guidede omvisninger og en dejlig museumshave med urtehave, bistader og plads til at spise den medbragte mad.

I menuen til venstre kan du finde åbningstider, billetpriser og særlige tilbud til grupper. Hvis I er en skoleklasse, så book et undervisningsforløb. Transport til og fra museet i forbindelse med et undervisningsforløb er gratis med Kulturbussen for alle skoler, i Vestsjælland.

I udstillingsbygningen, i laden finder du vores museumsbutik og cafe. Her kan du få information om museet og vores udstillinger. Samt nyde en kop kaffe, te eller en is. Når adgangsbilletten er betalt kan du her se udstillingen Solens Land.
I Solens Land fortæller museet om bronzealderens idéverden med Solen som forudsætning for liv og genfødsel, illustreret af bronzealderens mennesker og den forunderlige Solvogn.
I udstillingen finder du en kopi af Nebra-skiven fra Tyskland og en touch skærm, der fortæller om projektet Empire of the Sun. Et fælleseuropæisk museumsprojekt der belyser hvordan man fra forhistorisk tid og på tværs af moderne grænser, har benyttet de samme astronomiske symboler -  nemlig solen og stjernerne.

Vi byder på tre udendørs, gratis udstillinger.

I sommerhuset Hjertehuset, beskriver vi Odsherreds nyere landliggerhistorie og 100 års turisme i et af landet største sommerhusområder.
I museumshaven finder du urtehaven, som bliver passet af et hold energiske lugekoner, samt bistader som tilhører Odsherreds Biavlerforening. Du kan også se udstillingen Slaget på Isefjorden. Det er en lille fortælling om en stor kanon under 2. verdenskrig. Kanonen blev brugt da artilleriskibet Niels Juel svarede igen da tyske bombefly angreb skibet i Isefjorden d. 29. august 1943.
Annebjerggård som danner ramme for museet ligger i naturskønne omgivelser, ved fjord og skov. Et oplagt udgangspunkt for en naturoplevelse. Vi deler bygninger med Anneberg Vandrehjem og Odsherred Naturskole.

Har du lyst til et måltid mad eller til at se glaskunst, så besøg naboen Hempels Glasmuseum.

Velkommen på Odsherreds Museum.

Åbningstider 2021

Museum Vestsjælland følger myndighedernes retningslinjer omkring COVID-19, og vi har derfor lukket, men åbner igen den 22. april.

 

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk