Ringsted Museum og Arkiv samt Ringsted Vindmølle

På Køgevej 41, med indgang via porten til møllepladsen, kan man besøge Ringsted Museum & Arkiv - og Ringsted Vindmølle.

I Ringsted Museums udstillingslokaler kan du se vores landbrugsudstilling, og der er udstillinger om Ringsteds lokalområder. For byens nyere tids historie er der fokus på perioden efter anden verdenskrig, hvor Ringsted udviklede sig fra fødevarecentrum til en by med mere videns- og teknologi baserede virksomheder, samt et trækplaster for pendlere til og fra København.

Ringsted Museum og Arkiv medvirker hvert år ved udgivelsen af RINGSTEDbogen, der er en lokalhistorisk årbog med artikler om stort og småt fra Ringsteds historie. Og hvert andet år arrangerer vi Ringsted Middelalderfestival.

Til skolernes ferier finder vi altid på spændende lege og aktiviteter til børn og barnlige sjæle i alle aldre. Til det mere voksne publikum byder vi på spændende foredrag, indholdsrige byvandringer og arrangementer med fuld musik.

Arrangementerne skifter løbende så husk at holde øje med kalenderen!

Museet

På museet kan du besøge vores skiftende udstillinger, som alle tager udgangspunkt i det særegne ved Ringsted. Eller du kan deltage i vores velbesøgte arrangementer, der er spredt ud over hele året.

Arkivet

På arkivet kan du læse dig gennem store mængder papir om personer i det historiske Ringsted, om foreninger, om sygekasser og om private virksomheder. Du kan bladre i gamle aviser eller søge efter dine forfædre i folketællinger og i kirkebøger.

Møllen

Museet har et tæt samarbejde med Ringsted Vindmølle. Således er møllen åben for besøgende i samme tidsrum og med samme billet som museets udstillinger. Og når vejr og vind tillader det kan du opleve møllen kværne økologisk mel, som du bagefter har mulighed for at købe med hjem.

22. april - 27. juni

Tirsdag kl. 10-16
Lørdag, søndag kl. 10-14

Man., ons., tors., fre.: lukket

Vejledning i arkivbrug

Grundet corona restriktioner er arkivet lukket.
Du er velkommen til at skrive en mail til ringsted@vestmuseum.dk. med dit spørgsmål og de oplysninger, du allerede har om sagen. Mails vil blive behandler hver tirsdag.

Ringsted Museum, Ringsted Arkiv og Ringsted Mølle
Testel fra keramikværkstedet

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk