Inspiration til planlægning af skoleåret 2018/2019

I denne udgave af skoletjenestens nyhedsbrev kan du finde masser af inspiration til planlægning af skoleåret 2018/2019. Tag indskolingen med tilbage i tiden på Flakkebjerg Skolemuseum, tag mellemtrinnet med til Malergården, eller tag med udskolingen på en tur til Vestsjælland//Vestindien. Som noget nyt har vi også forløb til børnehaver, som kan komme med på en eventyrlig rejse ind i middelalderen. Du kan også finde en top 5 over de mest benyttede undervisningsforløb på museet, og et link til gratis transport.

Museum Vestsjællands top 5

Her kan du se en top 5 over de mest populære forløb på Museum Vestsjælland:

1. Skole som i gamle dage (Flakkebjerg Skolemuseum / 1.-3. klasse)

2. De underjordiske (Sorø Museum og by / 1.-4. klasse)

3. Ingeborgs arv (Kalundborg Museum og højbyen / 4.-6. klasse )

4. Arkæolog for en dag (Holbæk Museum / 4.-6. klasse)

5. Absalons testamente (Sorø Klosterkirke / 4.- 6. klasse)

Se alle museets forløb her
Lille Valdemars eventyr

På Kalundborg Museum åbner særudstillingen ”Lille Valdemars eventyr” den 20. juni. Udstillingen er specielt udviklet til børnehaver, som også kan bestille et helt særligt eventyr. I udstillingen møder man Valdemar den Store som 5-årig, og hans tre venner Absalon, Esbern og Ingefred. Nu er det børnenes opgave at hjælpe Valdemar gennem hans eventyr på vejen til at blive en stor konge.

Lille Valedemars eventyr
I kunstnerens fodspor - farvernes betydning

Som noget nyt udbyder Museum Vestsjælland nu et værkstedsforløb på Malergården. Malergården er et smukt kunstnerhjem fra 30'erne, som ligger ud til Lammefjorden. I forløbet sættes der fokus på kunstnerens arbejde med farver, og farvernes virkning på os som beskuere. Forløbet er udviklet til elever i 3.-5. klasse, og er målrettet billedkunst.
Bemærk at du kan tage Kulturbussen gratis til Museums Vestsjællands undervisningsforløb.

I kunstnerens fodspor - farvernes betydning
Vestsjælland//Vestindien

På Museum Vestsjælland er der stadig fokus på forholdet mellem Vestsjælland og Vestindien et år efter markeringen af Transfer Day. Det handler om kolonisering, caribisk frihedskamp og historiebrug i det nye undervisningsforløb, som foregår på Holbæk Museum og Holbæk Havn. Forløbet er udviklet til elever i 7.-10. klasse, og er målrettet historie og samfundsfag.

Vestsjælland//Vestindien
Gratis transport i hele 2018 og 2019

Med Kulturbussen kan elever i 0.-10. besøge ni af Museum Vestsjællands afdelinger helt gratis, hvis besøget kombineres med et af museet tilrettelagt undervisningsforløb. Tilbuddet gælder indtil videre for hele 2018 og 2019 for grundskoler i Holbæk, Kalundborg, Odsherred, Ringsted, Slagelse og Sorø kommune.

Kulturbussen
Book inden du går på sommerferie

Skynd dig at booke dine udvalgte forløb inden du går på sommerferie. Museum Vestsjællands bookingafdeling står klar til at tage imod bestillinger til og med uge 29. Efter sommerferien står vi igen klar til at svare på jeres henvendelser fra uge 33.

Booking