I vikingernes kølvand – fra Tissø til Miklagaard 

 

Lyt til en spændende fortælling om vikingernes rejser: En radiodokumentar som tager dig med fra Danmark af vandvejen helt til Konstantinopel eller Miklagaard, som de selv kaldte det.

Vikingerne rejste over enorme afstande. Hvad fik bønder og handelsfolk fra Skandinavien til at tage af sted? Hvordan navigerede de? Og hvordan kunne nogle af dem blive hyret som lejesoldater – væringer – for kejseren i Konstantinopel?

Det finder du ud af i Museum Vestsjællands Podcast: Follow the Vikings - Let’s conquer the world. Udsendelsen er på engelsk.

Projektet:

Podcasten er blevet til I samarbejde imellem Museum Vestsjælland, Follow the Vikings et Destination Viking Association project og The European Cultural Routes – here the Viking Route. Med denne form for montage forsøger vi at formidle historien på en mere levende og iøjnefaldende måde. Det egner sig til at indfange et bredere publikum end de traditionelle museumsbesøgere.

God fornøjelse 

                                   
 

Medvirkende:

Trine Borake, ph.d. stud. Museum Vestsjælland. Dr. Jonathan Shepard, The Khalili Research Centre, University of Oxford

Gareth Williams, Curator, British Museum.

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk