9.11.2017  ·  Skoletjenesten

KUNSTkammeraterne og partnerskabsskoler

Med hjælp fra tre partnerskabsskoler, skal erfaringerne fra halvandet års KUNSTkammerater på Odsherred Kunstmuseum nu omsættes til et grundforløb for alle skoler på Malergården.

I uge 40 og 41 har KUNSTkammeraterne været tilbage på Odsherred Kunstmuseum for tredje gang, denne gang i selskab med kunstner Rune Fjord. Temaet for efterårets KUNSTkammerater var Dæk op til dialog! Eleverne dækkede op til kaos i kunstens tegn i haven bag museet, og skabte samtalestykker inde på museet med hjælp fra kunstner og kunstformidler. Med hjælp fra tre partnerskabsskoler der deltog i forløbet, skal erfaringerne fra forløbene omsættes til et grundforløb på Malergården til foråret.

KUNSTkammerater er et tre-årigt projekt (2015-2018), hvor Kulturregionens tre kunstmuseer: Museum Vestsjælland /Odsherreds Kunstmuseum, Sorø Kunstmuseum og Museet for Samtidskunst arbejder sammen med udøvende kunstnere og partnerskabsskoler om at udvikle undervisningsforløb, der har kunst og kunstneriske arbejdsprocesser i fokus. KUNSTkammerater er støttet af Kulturregion Midt- og Vestsjælland og Kulturministeriet

KUNSTkammerater arbejder med lærende partnerskaber mellem kunstmuseer og skoler i kulturregionen på tværs af kommunegrænser. De tre kunstmuseer har etableret partnerskaber med skoler fra de otte kommuner for at styrke samarbejdet kommuner, skoler og kunstmuseer imellem. Museum Vestsjælland har i forbindelse med projektet indgået partnerskab med Skælskør Skole, Sydskolen afdeling Asnæs og Årby Skole.

Foto: Skælskør Skole er ved at dække op til KUNSTkammerater med kunstner Rune Fjord. Fotograf: Charlotte Schmock.