Skælskør Bymuseum

Peder Reedtz's købmandsgård

Det er shopping old fashion style i den gamle købmandsbutik i Peder Reedtz' købmandsgård fra 1500-tallet.

Skælskør Bymuseum er indrettet i en fredet renæssancebygning fra 1500-tallet. Huset er opkaldt efter Peder Reedtz, der var lensmand på Antvorskov Slot og ejede ejendommen i tiden omkring 1580.

I stueetagen sælger ”Den gamle Købmandsforretning” legetøjsvarer, lokalhistoriske hæfter og bøger, samt håndlavede børster og lokale postkort.

I de faste udstillinger kan man også stifte bekendtskab med den tidligere ejer Peder Reedtz, der solgte huset i 1588 - samme år som den elleveårige Chr. IV kom på tronen. Desuden kan man lære mere om byens virksomheder og forlystelseslivet.