Sorø Museum

B.S. Ingemann og guldalderen

Uden Bernhard Severin og Lucie Ingemann havde Sorø ikke været den samme i den danske guldalder

B.S. Ingemann blev lektor i dansk ved Sorø Akademi i 1822. Her levede han sammen med hustruen Lucie født Mandrix i et hus sydøst for hovedbygningen indtil sin død i 1862. Det blev i Sorø at Ingemann skrev en række af sine kendte historiske romaner og digte. I ”Valdemar den Store og hans Mænd” ville han påvise, at Danmarks lykke var betinget af, at konge og folk holdt fast i en tro på Gud.

Parret samlede mange kulturpersoner i deres hjem i den periode, vi nu kalder dansk guldalder. Blandt dem, H.C. Andersen, der fandt et fristed i perioden på Slagelse Latinskole med den forhadte rektor Meisling.

En del af parrets ejendele bliver vist på Sorø Museum sammen med en række bøger skrevet af Ingemann.