Sorø Museum

Sorø i 9000 år

Man kan spørge sig selv, hvorfor der ligger en by netop hér. Og hvad var der i området før, som vi er stolte af at fortælle om?

I denne del af den permanente udstilling kommer du igennem 9000 år på rekordtid.

Sorøs eksistens skyldes bl.a., at Hvideslægten stod bag byggeriet af de to klostre og at Ludvig Holberg testamenterede det meste af sin formue til Sorø Akademi.

Selve Akademiet i dets forskellige udgaver har altid spillet en stor rolle for byen. Som da Christian gav Sorø en slags købstadsrettigheder, mens nogle af sønnerne gik på Akademiet.

Odysséen afsluttes med en henvisning til Guldalderens Sorø, eller det Akademi, hvor B.S. Ingemann var ansat, hvor hvor mange af periodens betydeligste personligheder havde deres gang i Sorø.