4.2.2018  ·  Slagelse Museum

Accessories

4. februar - 10. juni 2018. Hvad har kvinder brug for? Tasker - handsker - tørklæder - hatte - kapper - kraver sko - brystsmække - manchetter - muffer - og en gavmild mand med penge!

Med særudstillingen Accessories sætter Museum Vestsjælland fokus på det, der gør kvindedragten komplet.

Udstillingen åbner døren til klædeskabet, der bugner af tilbehør til kvindedragten. Tasker, handsker, tørklæder, hatte, sko, bælter, smykker og noget som kvinder ikke bruger så meget af i dag, nemlig muffer, kapper, brystsmække, skærfe og løse kraver og manchetter. Sidst men ikke mindst, den gavmilde mand med pengene.

Selv den mest enkle kjole bliver ofte piftet op med et halssmykke og et par nødvendige sko. Accessories er ikke til at komme udenom.

Museum Vestsjællands samling rummer accessories fra de seneste par hundrede år fra gamle bondekoner til unge forstadsfrøkener – og omvendt.