Flakkebjerg Skolemuseum

Genoplev skolen fra gamle dage

Besøg tidslommen Flakkebjerg Skolemuseum, hvor du kan opleve en skoledag som for 100 år siden.

Turbeskrivelse:

Dette enestående museum ligger i den oprindelige Flakkebjerg Forskole, hvor lærerinden fru Ingeborg Nielsen i mere end 47 år underviste elever fra oplandet. Skolen ser ud som dengang, fru Nielsen boede der i årene 1915 til 1979.Faktisk føles det som om, fru Nielsen bare lige er gået en tur til købmanden.

Kom ind og sid på de originale gamle skolebænke og prøv at skrive med griffel eller fyldepen. Se den lille lærerindebolig med dagligstue, spisestue, køkken og soveværelse, der ligesom selve skolen fremstår originalt.

På loftet findes Ingeborg Nielsens soveværelse og en mindre museumsudstilling med genstande, der knytter sig til skolen og dens historie.

Forskolen i Flakkebjerg er blandt de ældste i Danmark og fremstår som en unik ramme for mere end 100 års skolehistorie.

Varighed: Omvisningen tager ca. 1 time

Pris for omvisning op til 25 personer:

Hverdage indtil kl. 16.00:             600 kr.
Hverdage efter kl. 16.00:             800 kr.
Weekender:                                 900 kr.

Ved antal over 25 personer, deles gruppen og der betales for en ekstra omvisning.

Praktiske oplysninger:
Forplejning: Kan ikke tilbydes på stedet, men mulighed for tilkøb af både kaffe/kage eller frokost i den hyggelige Villa Fjordhøj i Skælskør.
Tilgængelighed:Trappe med 2 trin ved indgangen. Ikke egnet til kørestolsbruger.
Toiletforhold:Ikke handicapvenligt.

Kan med fordel kombineres med:

a) Et besøg på Skælskør Bymuseum (sommeråben fra juni-august)
b) Et besøg med omvisning på Slagelse Museum (gruppetur 4)

Turbeskrivelse til print