Slagelse Museum

Handel, håndværk og industri – besøg Slagelse Museum

På Slagelse Museum kan du opleve det unikke gademiljø med huse, torv og latinskole fra den tid, hvor H.C. Andersen gik i skole i byen. Se et udvalg af for længst glemte håndværk og lokale industrier, der har været med til at sætte Slagelse på landkortet.

Turbeskrivelse

Træd ind i håndværkergaden og bliv ført næsten 200 år tilbage i tiden. Her kan I opleve krogede gader og stråtækte bindings- værkshuse, der ligger tæt op ad hinanden. I ser ind i de små værksteder og får et indblik i gamle traditionelle håndværk som f.eks. karetmager, bogbinder, maler, hattemager, kobbersmed m.fl. I disse omgivelser får I en levende oplevelse af købstadslivet i første halvdel af 1800-tallet.

Jeres omviser fører jer op i tid og fortæller om den lokale industrialisering, handelslivet og udviklingen i håndværksfagene. Gå på opdagelse i de mange genstande fra skomageren, cykelsmeden og urmageren.

Mange større virksomheder og fabrikker så dagens lys i Slagelse og blev vigtige arbejdspladser, der producerede varer og produkter til et stort nationalt og internationalt marked. På museet kan I møde lokale industrier som Alliance, Langes Tobaksfabrik, Poulsen Kaffe, Slagelse Bryghus, Sølvvarefabrikken, Danica og Malaco. Virksomheder, der alle var med til at sætte deres præg på byen og sætte Slagelse på landkortet.

I kan også besøge købmanden i den levende købmandshandel fra 1940’erne krydret med duften af nymalede kaffebønner og friskrøgede spegepølser.

Varighed: Omvisningen tager ca. 1 time.

Pris for omvisning op til 25 personer:
Varighed:
        Omvisningen tager ca. 1 time.
Hverdage:        600 kr.
Weekender:     900 kr.
Entré Herudover almindelig entré gruppepris 20 kr. pr. person
(Ved antal over 25 personer deles gruppen, og der betales for en ekstra omvisning.)

Tillæg: Særåbning for jeres gruppe udenfor åbningstid
Hverdage: 200 kr./time
Weekend: 300 kr./time

Der er både mulighed for at bestille omvisningen udenfor åbningstid og/eller at få museet for jer selv uden/før eller efter omvisning.

Praktiske oplysninger:
Forplejning:            Kaffe/te og kage kan tilkøbes for 50 kr. pr. kuvert.
Tilgængelighed:     Kørestole og gangbesværede kun begrænset adgang - til håndværkergaden,
                                 købmanden og 50’er stuen/caféen.
Toiletforhold:          Ikke handicapvenligt.

Kan med fordel kombineres med:

a) Et besøg på Flakkebjerg Skolemuseum (gruppetur 1)
b) Et besøg på Skælskør Bymuseum (sommeråben fra juni-august)
c) Byvandring i middelalderens fodspor
d) Et besøg til Slagelse Kloster