Malergården

Malergården - en perle af et kunstnerhjem

Tag med på tur til Swanernes kunsthjem. Malergården fremstår som et af ganske få autentiske kunstnerhjem i Danmark. Gå på opdagelse i Swanernes kunst i atelieret, Den røde Stue, Havestuen og den helt særlige Blå Stue

Turbeskrivelse:

Malergården fremstår som et af ganske få autentiske kunstnerhjem i Danmark. Gå på opdagelse i Swanernes kunst i atelieret, Den røde Stue, Havestuen og den helt særlige Blå Stue. I må heller ikke gå glip af turen gennem den store have med løngange, blomster og frugttræer på vej mod Lammefjorden. Med Malergården ville Swanernes skabe et Paradis på jord, og det vil vi sige er lykkedes ganske godt.

Maleren og billedkunstneren Sigurd Swane og hans kone Agnethe flyttede i 1934 sammen med deres tre børn til Vestsjælland, hvor de sammen med andre kunstnere udgjorde en af de fire kunstnerkolonier i Danmark. Familiens børn blev undervist hjemme og i en årrække efter 2. verdenskrig rejse familien rundt i Spanien og Portugal i deres hjemmebyggede husvogn.

I dag står Malergården som da familien boede der. Den yngste søn Henrik Swane boede på stedet frem til sin død i 2011.

I omvisningen giver vi en grundig introduktion til maleren Sigurd Swanes kunstnerhjem, baggrunden for familiens flytning i 1934 fra Hellerup til Plejerup ved Lammefjorden og opførelsen af det helt specielle bygningskompleks til både landbrug og herskabsbeboelse samt en gennemgang af de vigtigste stuer i hovedhuset.

Malergården tilbyder en række forskellige omvisninger med vægt på forskellige temaer. Så der er god grund til at komme igen – og igen!

For grupper op til 25 personer:
Varighed:
 Omvisningen tager 45 minutter.

Pris:
Hverdage:    600 kr.
Weekender: 900 kr.
Entré: hertil kommer entré, gruppepris 60 kr. pr. person

For grupper op til 50 personer:
Varighed:
Omvisningen tager 65 minutter. Jeres guide giver en fælles introduktion og 2 på hinanden følgende omvisninger a 25 minutter. Der er fri adgang til resten af museet og haven for den halvdel af gruppen, der ikke er i gang med omvisning.

Hverdage:      900 kr.
Weekender: 1.200 kr.
Entré: hertil kommer entré, gruppepris 60 kr. pr. person

Tillæg: Særåbning for jeres gruppe udenfor åbningstid

Hverdage: 200 kr./time
Weekend: 300 kr./time

Der er både mulighed for at bestille omvisningen udenfor åbningstid og/eller at få museet for jer selv uden/før eller efter omvisning.

Praktiske informationer:
Forplejning: Besøget kan afsluttes med kaffe og kage i de hyggelige omgivelser. Kaffe/te & kage: 50 kr. pr. kuvert. Eller frokostplatte: 135 kr. pr. person.
Tilgængelighed: Kørestole og gangbesværet begrænset til dele af museet. Handicaptoilet forefindes. Se endvidere vejledning til adgangsforhold til Malergården.

Kan med fordel kombineres med:
a)Odsherreds Kunstmuseum i Asnæs. Fællesbillet med adgang til Odsherred Kunstmuseum og Malergården: 100,00 kr. Gyldig samme og efterfølgende dag.
b) Odsherreds Museum på Annebjerggård, Nykøbing Sj.

Kør varsomt
En særlig attraktion ved Malergården er dens smukke beliggenhed for enden af en én kilometer lang ensporet grusvej. Vi advarer om, at der er dybe grøfter på hver side af grusvejen (første halvdel af grusvejen). Vær opmærksom ved modkørende trafik.

Turbeskrivelse til print