22.2.2018  ·  Ringsted Museum og Arkiv

Foredragsrækken: Humlerorehus og Gods.

Torsdag den 22. februar klokken 14-16 fortæller Bent Mejer-Larsen den spændende historie om Humlerorehus og Gods. Ved du for eksempel, hvem kong Humble var?

Det er beretningen om, hvordan minister N.P. Arnstedt ved køb af jord i årene 1933-38 skabte et gods på en størrelse af ikke mindre end 649 ha., hvor han lod opføre en herregårdslignende ejendom på 1200 kvm. med en fantastisk smuk park med damme og springvand, og dertil et kæmpe væksthus fyldt med eksotiske planter og fugle. Et sted som tiltrak besøgende fra både Danmark og udlandet, og med hele herligheden beliggende i Humleore skoven. Man vil stadig kunne finde stedet inde i skoven, men ikke længere i den pragt, som det var engang. Beretningen handler også om, hvorfor stedet ser ud, som det gør i dag.
Af hensyn til servering af kaffe/kage á 30 kr. er tilmelding nødvendig senest dagen før afholdelse.  på mail: ringsted@vestmuseum.dk eller 59432353

Ledige billetter sælges i døren, dog uden garanti for, at der er kage nok.

Foredragsrækken byder traditionen tro på møder med Ringstedere med en historie at fortælle.

Sted: Ringsted Museum, Køgevej 41

Pris: 30 kr. pr. foredrag (inkl. entré til museet)

Medlemmer af Museumsforeningen kan købe partoutkort til alle 8 arrangementer.

Pris: 160 kr. Beløbet kan indsættes på Nordea-konto

2520-2551305697 og mærkes ”Foredragsrække” samt indbetalerens navn.