Holbæk Museum

Vestindiens betydning for Vestsjælland

Tag med på en omvisning på Holbæk Museum og hør den spændende fortæller om Vestsjællands betydning i dansk kolonihistorie. Det er den oversete historie om, hvordan landet uden for hovedstaden profiterede på kolonierne.

Turbeskrivelse:

I 1917 solgte Danmark De Vestindiske Øer til USA. Udstillingen Vestsjælland/Vestindien fortæller om Vestsjællands betydning i dansk kolonihistorie. Det er den oversete historie om, hvordan landet uden for hovedstaden profiterede på kolonierne. Der er rigtig mange forbindelser mellem vores gamle tropekoloni i Vestindien – og den vestsjællandske provins.

På den spændende omvisning hører I om skæbner og genstande, der har formet mennesker på begge sider af Atlanten - og i visse tilfælde fået nye betydninger.

Slaveriet og undertrykkelsen har også sin plads i udstillingen. Vi viser bl.a. en sabel, der blev brugt til at nedkæmpe slaveoprøret i 1848, fotografier af hårdtarbejdende markarbejdere og lænker brugt til fanger - alt sammen vidnesbyrd om et mørkt kapitel i historien, som datidens vestsjællændere var involveret i.

Pris for omvisning op til 20 personer:
Varighed:
        Omvisningen tager ca. 1 time.
Hverdage:        600 kr.
Weekender:     900 kr.
Entré Herudover almindelig entré gruppepris 40 kr. pr. person
(Ved antal over 20 personer deles gruppen, og der betales for en ekstra omvisning.)

Tillæg: Særåbning for jeres gruppe udenfor åbningstid
Hverdage:        200 kr./time
Weekend:        300 kr./time

Der er både mulighed for at bestille omvisningen udenfor åbningstid og/eller at få museet for jer selv uden/før eller efter omvisning.

Praktiske oplysninger:
Forplejning: Kaffe/te og kage kan tilkøbes for 50 kr. pr. kuvert. Vi giver også gerne et godt tilbud på frokost.
Tilgængelighed: Der forefindes rollatorspor langs bygningerne, men trappetrin til nogen af udstillingsområderne.
Toiletforhold: Handicapvenligt.

Turen kan med fordel kombineres med:

a) Holbæk Museum på egen hånd. Entrébilletten gælder hele dagen. Holbæk Museum er næsten et friluftsmuseum men i koncentreret form, for alle bygninger ligger ud til den hyggelige museumsgård. Holbæk Museum rummer et udvalg af interessante udstillinger, og efter omvisningen er man velkommen til at gå rundt på egen hånd.

b) Følg arbejdet med at renovere galeasen Anna Møller
Kom og se, hvordan skibsbyggerne arbejder med et gammelt træskib på Holbæk Havn! Nationalmuseets galease, Anna Møller fra 1906, har længe trængt til en renovering, hvilket nu sker takket være A.P. Møller Fonden og et samarbejde med Holbæk kommune og Museum Vestsjælland. Dermed skal Anna Møller de næste tre år være i Hal2 på Holbæk Havn, hvor skibsbyggere vil renovere skibet til fordums pragt! Det er muligt at følge arbejdet på ganske tæt hold, da der er åbent for alle interesserede på hverdage fra 10.00 - 14.00.

Turbeskrivelse til print