Slagelse Museum

Servicefag

Få indblik i Slagelses erhvervsmæssige udvikling, hvor servicefagene blomstrer frem. Nu er det ikke længere muligt kun at være god til sit håndværk, men det bliver også nødvendigt at eje en tilhørende butik. Udstillingen viser bl.a. urmagerens lille værksted med hans værktøj, frisørsalonen, Violas hatteforretning m.m.

1. sal rummer derudover en stor samling af lokale fugleskydningstavler, der hver især er unikke i deres udtryk og tilsammen fortæller mere end 100 års kulturhistorie for Slagelse. Vinderen af det forgangne års fugleskydning har selv valgt motivet til tavlen og tavlerne kan således fortælle en masse om vinderens sociale status, erhverv og verdenssyn.