Slagelse Museum

Håndværkergaden

Træd ind i håndværkergaden og bliver ført næsten 200 år tilbage i tiden.

Du oplever de krogede gader med toppede brosten og stråtækte bindingsværkshuse, der ligger tæt op ad hinanden. Gaden fører og frem til byens torv, hvor handlen er i fuld gang. I husene ser du forskellige værksteder og får et indblik i gamle traditionelle håndværk som f.eks. karetmager, bogbinder, maler, hattemager, kobbersmed m.fl. I disse omgivelser får den besøgende en levende oplevelse af købstadslivet i første halvdel af 1800-tallet.

I håndværkergaden kan du også gå i H.C. Andersens fodspor og se en latinskole, som den han gik i, da han boede i Slagelse. Latinskolen og det dertilhørende hjem er alt sammen kulisser fra DR’s tv-serie ”Unge Andersen” fra 2005.