Slagelse Museum

Købmandsbutikken

Lige siden Slagelse fik sine købstadsprivilegier i 1288 af den danske kong Erik af Menved har byen været en travl handelsby. Slagelses placering på kongevejen tværs over Sjælland samt indfaldsvejene fra de omkringliggende byer har sat Slagelse på landkortet som et handelscentrum, og handlen har været et vigtigt element for selvforståelsen i Slagelse.

I købmandsbutikken fra 1940-1950’erne bliver den besøgende taget med ind i en tidslomme, hvor supermarkedet og selvbetjeningen endnu ikke var blevet en selvfølge.  Den gamle købmandsbutik emmer af stemning og rummer spændende historier om det levede liv bag købmandsdisken. Her kan du også få et kig ind i en tid med vareknaphed, naturalieøkonomi og rationeringsmærker.