2.4.2017  ·  Holbæk Museum

Hvad tænker du?

2. april 2017 - 1. april 2018 Frihed & slaveri - racisme & stereotyper - undskyldning eller ej... Det er emner, som en gymnasieklasse fra Høng har beskæftiget sig med.

Udstillingen om Vestsjælland/Vestindien åbner for spændende diskussioner om slaveri, racisme og stereotyper. Hvilken betydning har de genstande, vi omgiver os med? Hvordan kan ord og vendinger understøtte en opfattelse af andre mennesker og folkeslag? Og hvad sker der, når ordene får ny mening eller opfattelsen ændrer sig?

Vi har sat et særligt rum af til museumsgæsternes overvejelser og diskussioner. I særudstillingen har museet involveret en klasse fra Høng Gymnasium, hvor elever forholder sig til begreber som frihed og slaveri, og hvor de forholder sig til spørgsmålet om en undskyldning til øerne, mens andre elever har set på Cirkel-kaffe-pigen, østeuropæisk arbejdskraft og sukkerets betydning for kolonierne.