9.4.2017  ·  Odsherred Kunstmuseum

Røde mor - kampråb og grafik

9. april - 10. december 2017. Røde Mor har i eftertiden fået en placering som 1970ernes absolut førende politiske kunstnergruppe indenfor plakatkunst og grafik- og indenfor musikverdenen.

Kunstnerkollektivet Røde Mor havde basis på Tuse Næs, ved Holbæk. Og mange af medlemmerne kom fra Vallekilde og havde rod i højskolens tradition for frisind og fællesskab.

Nu vender Røde Mor og den grafiske plakatkunst tilbage til Vestsjælland med denne markante udstilling om et kunstnerkollektiv, der havde til formål at skabe politisk, proletarisk kunst.

I Røde Mors eksistensperiode fra 1969 til 1978 satte Røde Mor billeder på ti skelsættende år i kølvandet på studenteroprøret. Ingen er i tvivl, når de ser et grafisk værk produceret af Røde Mors grafikkollektiv. Røde Mors grafik er ikonisk.