13.4.2016  ·  Vestmuseum

Grænseoverskridende frivillighed

Tyske frivillige på middelalderfestival i Ringsted – og danske frivillige på event i Oldenburg i Tyskland. Erfaringsudveksling mellem de professionelle kulturformidlere, der arbejder med frivillige. Dét er konceptet for NORDMUS-projektet, som Museum Vestsjælland er en del af.

Projektet består af en række delelementer. Museum Vestsjælland er tovholder på arbejdspakke 6, hvor vi sammen med danske og tyske partnere ser nærmere på, hvordan museerne bruger frivillige til forskellige opgaver. Vi mødes i forskellige workshops og bruger tiden på spændende erfaringsudveksling og afdækning af best practice.

”Museum Vestsjælland favner både lokalt og internationalt”, fortæller Eskil Vagn Olsen, direktør for Museum Vestsjælland. ”Vores nyeste projekt er NORDMUS, hvor vi udvikler os sammen med danske og tyske partnere”.

I sidste uge var Ringsted og Slagelse museer værter for en workshop og et styregruppemøde i projektet. ”Det var et par rigtig gode dage”, siger projektlederen Dirk Keil, Museum Lolland-Falster. ”Vi udvekslede mange gode idéer og erfaringer med at tiltrække og organisere frivillige. Det var meget givende”.

Outputtet bliver blandt andet en publikation om at arbejde med frivillige på museer. Men lige så vigtigt er det netværk, der bliver etableret mellem lønnede og frivillige på de deltagende museer. Det er også de relationer, der vil udfolde projektets grænseoverskridende potentiale.

For mere information: Kontakt gerne direktør for Museum Vestsjælland, Eskil Vagn Olsen. Tlf. 41379256, e-mail: evo@vestmuseum.dk

Læs mere om NORMUS her.