11.2.2017  ·  Slagelse Museum

Silkevejen

11. februar - 5. juni 2017 på Slagelse Museum vises særudstillingen: Silkevejen. Få historien om hvordan silke og porcelæn bliver eftertragtede luksus varer i Danmark.

Udstillingen fortæller om den svære og hemmelighedsfulde kunst i at avle silke, samt hvordan kineserne i århundrede bevarende kunsten i silkevævning en hemmelighed for europæerne. Udstillingen fremviser også porcelænsgenstande og fortæller om den handel, som foregik i 1700-tallet og frem til midten af 1800-tallet gennem ’Asiatisk Kompagni’. Udstillingen handler om denne periodes spændende luksusvarer og vaner, hvor kulturudvekslingen mellem Europa og Kina førte til nye stilarter og udbredelsen af luksuriøse materialer i bredere samfundslag.

Udstilling kan se på Slagelse Museum i perioden 11.februar – 5. juni 2017.