26.10.2016  ·  Vestmuseum

Omtale af Freedom Project i dansk-vestindisk magasin

Museum Vestsjællands egen Karen Munk-Nielsen er blevet interviewet til magasinet St. John Tradewinds.

Museum Vestsjællands arbejde med forholdet mellem Vestsjælland og Vestindien kaster nogle gange uventet medieomtale af sig.

I anledning af den kommende overførsel af de statuerne "Freedom" og busterne af John "Buddhoe" Gotlieb og D. Hamilton Jacksom er daglig leder af Holbæk Museum, Karen Munk-Nielsen, blevet interviewet til magasinet St. John Tradewinds.

At overdragelsen af statuerne er en historiske milepæl for bevidstheden om Danmarks koloniale fortid kan læses af, hvad Karen Munk-Nielsen udtalte til journalisten fra St. John Tradewinds: “It is my ambition that the ‘Freedom’ statue will be placed in a central location in Copenhagen and will therefore be the first monument ever to mark the Danish colonial past in a public space. In the meantime, different museums in Copenhagen have shown an interest in having it on display in 2017.”

Læs hele artiklen i St. John Tradewinds her >

Læs mere om projektet og donationen her >