30.9.2016  ·  Ringsted Museum og Arkiv

Ringsted Middelalderfestival 2016 stor succes

Den spændende historie om brødrene Erik og Abel, der ender med et brodermord trak mindst 10.000 besøgende, der ville opleve den unikke stemning og historiefortælling. Hundredevis af middelalderentusiaster ifører sig tidens klædedragt og formidler musik, håndværk, krigskunst, gøgl, smag, lyd og duft.

Der er gratis adgang til festivalen takket være sponsorerne Ringsted Kommune, Bjarne Jensens Fond, Brand af 1848 Fonden, Foreningen Norden, Nordea-Fonden, Ringsted Museumsforening, Ringsted Sogn og TrelleborgFonden. Mange gode samarbejdspartnere har hjulpet Ringsted Museum & Arkiv/Museum Vestsjælland med udførelsen og stor tak skal lyde til 3. Valdemar Sejr spejdergruppe, Ringsted Produktionshøjskole, medarbejdere og frivillige ved Sct. Bendts Kirke, Ringsted Bibliotek, Ringsted Musikskole, Ringsted Kongrescenter, Ringsted Liftudlejning, SEAS NVE, VVS-firmaet Badexperten, Coetus Runa samarittere, Benløse Frivillige Brandværn, Dagmarbryggeriet, Søbogaard, KL Teknik og Borup Kemi.

Ringsted Museum & Arkiv/Museum Vestsjælland er meget glad for den fantastiske støtte og opbakning, og festivalens tovholder borgfruen Anette Månsson siger stor tak til de lønnede medarbejdere ved museet, sponsorer og samarbejdspartnere, musikanter, Drikkebodsfolk, gøglere, Fotoboden og die gelbe Mädchen fra Oldenburger Wallmuseum, skuespillere fra Dei Gratia, den lokale presse, Infobodsfrivillige, dukketeateret Maskelade, Sulefadsfrivillige, fortællere, middelalderlejrene, Kulissegruppen, gæsterne, Dragtgruppen, kokke, kor, krejlere, publikum, riddere og de frivillige ved Valdemars Værksted.

Næste festival afholdes 17.-19. august 2018, men allerede i 2017 kan man deltage i Kalundborg Korsfarerdage med Museum Vetsjælland.

se stemningsbilleder fra Ringsted Middelalderfestival 2016 her.

Link til samarbejdspartnere i NORDMUS

NORDMUS gæster Ringsted Middelalderfestival