4.7.2016  ·  Holbæk Museum

Kommende udstilling om Vestsjælland og Vestindien

I 2017 er det 100 år siden, at Danmark overdrog de danske besiddelser i Vestindien til USA. Der var gennem det danske koloniale engagement gennem årene talrige forbindelser mellem Dansk Vestindien og Vestsjælland. Museum Vestsjælland ønsker at sætte fokus på, at der var stærke bånd mellem kolonien og hele Danmark, ikke blot til København, men også provinsen, ligesom hos os i Vestsjælland.

Museet åbner en udstilling, der skal åbne den 31. marts 2017 og har allerede en del historier om forbindelserne mellem Vestsjælland og Vestindien. Dog modtager vi altid gerne flere oplysninger, så hvis du eller din familie har en god historie, en genstand eller fotos med bånd til Vestindien, modtager vi gerne et opkald på tlf. 59 43 23 53 eller en mail til kmn@vestmuseum.dk.

Her ses et foto af familien Andreasen fra Kalundborg, der sidder på trappen med deres første barn, deres hushjælp og barnepige på plantagen Castle Coackly på St.Croix i 1903. Familien blev på øerne frem til 1919, hvorefter de forsøgte sig som landmænd på Kalundborgegnen.