21.6.2016  ·  Skælskør Bymuseum

Sommer På Skælskør Bymuseum

Skælskør Bymuseum slår døren op lørdag den 18. juni, og igen i år er der gratis adgang til udstillingerne. Oplev bl.a. særudstillingerne Skælskør i brand og Musselmalet.

Sommer på Skælskør Bymuseum

I stueetagen har ”Den gamle Købmandsforretning” fået nye legetøjsvarer, og der sælges som tidligere lokalhistoriske hæfter og bøger, samt håndlavede børster og lokale postkort.

På første sal​ har Skælskør Brand  & Rednings Museum over sommeren 2017 en særudstilling ”Brand gennem 100 år”.

Udstillingen indeholder billeder, uniformer, brandtøj , brand- og rednings biler i modelstørrelse samt andre effekter, historie om det og om personer, der har arbejdet med det i gennem tiden lokalt.

Sidst men ikke mindst, er der i de to sidste værelser, hvor der er en fantastisk udsigt over havneplads og inderhavn, en udstilling med Søfart og Fiskeri. Sammen med de maritime effekter er der fortællinger om havnebyens udvikling, ja, selv en historie om kannibalisme er der blevet plads til.

Særudstillingen Musselmalet - historien om et mønster

I Bymuseets stueetage vises der indtil den 24. september, en udstilling om det fantastiske Musselmalet mønster og historien bag det. På udstillingen er der, foruden originale musselmalede dele fra stel nr. 1, en masse smukke kopier og fortolkninger fra andre porcelæns- og fajancefabrikker i Danmark og Europa. Det musselmalede porcelæn er nemlig så populært, at mange andre har lanceret stel med dette mønster.

Vel mødt til en dejlig sommer på Skælskør Bymuseum.

Skælskør Bymuseum har åbent fra lørdag den 18. juni til den 3. september. Tirsdag til fredag fra 11 til 16, og lørdag fra 10 til 13 og søndag 14 til 16. Der er igen i år gratis adgang til byens museum.