21.11.2014  ·  Vestmuseum

Here comes the sun - nyt logo

Museum Vestsjælland kan nu stolt præsentere sit nye logo. Logoets gyldne skive symboliserer alle de kulturskatte, museet omhyggeligt indsamler, bevarer og formidler.

Museum Vestsjælland kan nu stolt præsentere sit nye logo.

Logoet består af en gylden skive med indtegnet navnetræk.

Museumsdirektør Eskil Vagn Olsen siger:
”Det er en stor glæde, at Museum Vestsjælland nu får sin egen grafiske profil. Det er to år siden, museerne i Holbæk, Kalundborg, Odsherred, Ringsted Slagelse og Sorø fusionerede, og medarbejderne har virkelig ønsket et fysisk udtryk for det faglige samarbejde, de med stor iver har kastet sig ud i.

Det er et meget smukt og meget fleksibelt logo, der kan bruges i rigtig mange sammenhænge, fra det helt lokale til de nationale samarbejder, vi indgår i.

Vi har haft et fantastisk samarbejde med grafiker Mette Secher, der holder den faglige fane højt, men også har blik for det praktiske."

Skiven i guld vækker associationer til ’Solvognen’, som er et af de flotteste fund, der nogensinde er gjort i Danmark.

Den er fundet lige her i Vestsjælland og fortæller om oldtidens kultiske forestillinger om, hvordan Solen hver dag rejste over himlen, trukket af sin guddommelige hest. Solvognen stammer fra ældre bronzealder, ca. år 1400 før Kristus.

"Solvognen er ikke den eneste værdi, vi kan bygge på", siger direktøren videre. "Hele museets samling er fyldt med guldklumper af kunst og historie, som vi samler, bevarer og formidler. På den måde er museet Vestsjællands skatkiste. Vi forvalter den dyrebare kulturarv på vegne af alle borgere i Midt- og Vestsjælland.

Logoets cirkelform fortæller også, at museet er en omsluttende og favnende helhed.

Her er plads til at lære nyt og til at involvere sig i arbejdet med kulturhistorien. Her er rum for fordybelse og masser af sjove oplevelser.

Vores medarbejdere arbejder sammen om at yde det bedste museumstilbud til borgerne i Museum Vestsjælland. Det er vi stolte af."

Navnetrækket er tegnet med skriften Trajan, som har rødder tilbage til oldtidsinskriptionerne på Trajansøjlen. På den måde hviler Museum Vestsjælland på et klassisk grundlag. Dertil kommer, at skrifttypen er virkelig elegant.

Søjlen, der stadig kan ses i Rom, er rejst år 113 efter Kristus til ære for kejser Marcus Ulpius Trajan; romersk kejser fra 98. Trajan blev født i Spanien og indlemmede Dacia (nuværende Rumænien) i Romerriget, sådan at det store rige havde sin største udstrækning under ham.

Som kejser Trajan har Museum Vestsjælland internationale ambitioner. I disse år arbejder museet på at udbygge sit netværk bl.a. inden for vikingetid og tidlig middelalder, ligesom medarbejderne satser på at bringe Vestindien til Vestsjælland i forbindelse med 100 års-jubilæet for salget af de vestindiske øer i 2017.

Men allerede i det kommende år planlægger Museum Vestsjælland at løse mange spændende opgaver. 20 udstillingsåbninger, masser af børne- og ferieaktiviteter, flytningen af to faglige afdelinger (arkæologi og arkiv), udgivelse af 1 bog og flere artikler, Skoletjeneste med Kulturbussen, hvor elever fra hele Vestsjælland fragtes frem til læringsrum på museerne og der venter også en samlingsgennemgang og en flytning af flere af museets tidligere magasiner til det moderne fællesmagasin i Ugerløse.

Et travlt år med mange tilbud til borgere og turister i Vestsjælland.

Museum Vestsjælland