6.6.2018  ·  Kalundborg Museum

Podcast om Lundbye

Lundbyefestivalens radiodokumentar er på gaden! Hør den internationalt anerkendte kunstner, Maja Lisa Engelhardt fordybe sig i Lundbyes historie.

Guldaldermaleren J. Th. Lundbyes motiver: En stendysse fra oldtiden ved Raklev, på Røsnæs fra 1839, er siden det blev malet, blevet udråbt som et hovedværk i dansk kunsthistorie.

I en ny podcast fra Museum Vestsjælland fortæller Maja Lisa Engelhardt om landskabsmaleriet og dets betydning dengang og i dag. Hvad var det for et landskab og en egn, Lundbye færdedes i og portrætterede? Hvorfor valgte han netop dette motiv? Stemmer hans maleri overens med virkeligheden?

Maja Lisa Engelhardt, er en internationalt anerkendt samtidskunstner. Hun er født ved Raklev og har fra første færd været optaget af Lundbye og landskabsmaleriet. Derudover medvirker museumsinspektørerne Mads Findal Andreasen og Jesper Sejdner Knudsen, Museum Vestsjælland. Lundbyes stemme er Simon Vagn Jensen, Odsherreds Teater.

Guldaldermaleren J. Th. Lundbye blev født 1818 i Kalundborg. Han døde i Sønderjylland i -1848.

Lyt til den nye podcast før eller efter et besøg i særudstillingen Lundbye og Vestsjælland - Det kjære Danmark, der kan ses på Kalundborg Museeum 7. juli - 2. september 2018