7.7.2018  ·  Kalundborg Museum

Lundbye og Vestsjælland - Det kjære Danmark

7. juli - 2. september 2018 ”Hvad jeg som Maler har sat som mit Livsmaal er: at male det kjære Danmark, men med al den simpelhed og beskedenhed, som er saa charakteristisk for det; hvilken skønhed er der ikke i disse fine linier i vore bakker, der ere saa yndigt bølgedannede, at de synes at være dukket op af Havet”. J. Th. Lundbye, 24. Marts 1842.

Museum Vestsjælland fortæller gennem museets samling af Lundbye-værker historien om den Kalundborgfødte guldalderkunstners kærlighed til det vestsjællandske landskab, dyr og bondeliv.
Udstillingen er en del af Lundbye Festivalen – en fejring af J. Th. Lundbyes 200-års fødselsdag den 1. september 2018.