18.1.2018  ·  Museum Vestsjælland

De underjordiske

Gå på opdagelse i lokale sagn om trolde, drager, nisser, hekse og spøgelser

Museum Vestsjælland har udgivet 3 små hæfter med lokale sagn fra det vestsjællandske. Hver historie har en tilhørende rutevejledning og GPS-koordinater. Hæfterne er med illustrationer af Erik Petri.

I gamle dage gav historierne om de underjordiske og det overnaturlige en måde at forklare det uforklarlige i livet på. Hvorfor er mit barn anderledes? Hvorfor er der guld og skeletter i gravhøjene? Hvorfor vil kornet ikke vokse, og hvorfor forsvinder mennesker i mosen?

Alle de sagnomspundne lokaliteter er tilgængelige for publikum. De fleste er på offentlig grund, men enkelte er i private park- og skovområder. Nogen er nemmere at nå frem til end andre.

Hæfterne koster 25 kr. stk. eller 3 stk. 60 kr.

God tur og god fornøjelse!