20.6.2018  ·  Kalundborg Museum

Lille Valdemars eventyr

20. juni - 21. december 2018. Tag på eventyr i middelalderen sammen med lille Valdemar.

Oplev Lille Valdemars eventyr på Kalundborg Museum. Udstillingen er specielt udviklet til små børn, og børnehaver kan også bestille et helt særligt eventyr. I udstillingen møder man Valdemar den Store som 5-årig, og hans tre venner Absalon, Esbern og Ingefred.

Træd ind i den levende børnebog, hvor næsten to-meter høje illustrationer fortæller om Valdemar og hans venner. Det er børnebogsillustrator Lea Letén, der har malet børnene og deres eventyr. Teksterne er skrevet, så de egner sig til oplæsning for mindre børn, og rummet er skabt, så børnene skal kravle og hoppe sig igennem historien.

Valdemar den Store voksede op på Vestsjælland, og har sammen med sine fostbrødre bygget borge og kirker i Kalundborg, Sorø og Ringsted. Valdemars historie er et stykke danmarkshistorie. Her kan børnene få en fornemmelse af at både de og deres lokalområde er en del af historien. Der skete noget en gang, for længe siden, og det kan vi stadig finde spor af lige rundt om hjørnet.

Eventyret om Valdemar handler ikke om krige, borge og kirker men om venskab og mod. Historien om børnene på gården ved Fjenneslev er baseret på de historiske kilder, som vi har. Men Valdemars eventyr og hans lege med vennerne er skabt med udgangspunkt i et børneperspektiv. Og det blev sjældent dokumenteret i middelalderen.

På museet kan børnehaver møde en formidler, der sammen med Valdemars hund Saxo, hjælper børnene igennem eventyret. Børnene hjælper Valdemar igennem samarbejde, leg og fantasi.

Børnehaver kan bestille et unikt eventyr med en museumsformidler i udstillingen.

Læs mere om forløbet her.