8.11.2017  ·  Ringsted Museum og Arkiv

RINGSTEDbogen 2017 er udkommet

Den populære RINGSTEDbog er skrevet af lokale ildsjæle, der brænder for deres historie. Dertil er bogen krydret med et væld af billeder.

Der er blevet plads til 19 artikler: Historien om Humleorehus og Humleore Gods, Alfred Mortensen – fra tyv til millionær, Barndomshjemmet Egebjerg – Skovmarksvej 50, Box 5 og box 11, Edward Carstensen, En af grundlovens fædre, Erindringer fra drengeårene – i krigens skygge, Frøkenen fra Sørup, Gartneren i Høed 1941 – 1985, Gyrstinge Sø og Haraldsted Sø, Jystrup forsamlingshus og Brugs, Midtsjællands Feltartilleriforening, Ringstedkoret – god samklang betyder alt, Små glimt fra det gamle Mulstrup, Stjernekiggeren fra Benløse, Tiden i Vetterslev-Høm, Tiden som fulgte efter Vetterslev, Torben Ebbesens skulptur ved Ringsted Bibliotek og Aagaardens historie gennem 200 år.

Alene titlerne røber, at vi kommer vidt omkring i Ringsteds historie – men der er mange andre historier der kan berettes om i de efterfølgende bøger. Redaktionsgruppen fører løbende en idéliste med mange emner der kan skrives om – så kontakt redaktionsgruppen/Ringsted Museum og Arkiv hvis man ligger inde med oplysninger eller selv har været en del af historien der kan fortælles.

Igen i år er det Steen Olsson, der står for den unikke forside.

Med RINGSTEDbogen 2017 er der siden 2004, hvor den første bog udkom, skrevet 263 artikler af 190 forfattere. På Ringsted Museum og Arkivs hjemmeside – www.vestmuseum.dk - findes en fortegnelse over de artikler der er udkommet. Ringsted Museum og Arkiv kan kontaktes på ringsted@vestmuseum.dk eller 59 43 23 53 for yderligere oplysninger.

Der henvises til fortegnelse over artikler m.v., som ligger på hjemmesiden her

RINGSTEDbogen koster kr. 150,- og kan købes hos Bog & Ide i Ringsted, på Ringsted Bibliotek eller på Ringsted Musuem & Arkiv.

RINGSTEDbogen 2017