23.6.2017  ·  Holbæk Museum

Billetter til sommerteater i museumsgården!

Endnu en gang slipper Holbæk Teater løjerne løs i vores hyggelige museumsgård i Holbæk. I år instrueres stykket af Per Pallesen og det er Flemming Jensen, der står for manuskriptet - en kærlig bearbejdning af Jules Vernes klassiker ’Jorden rundt på 80 dage’. Billetter købes via Holbæk Museum eller Holbæk teater - skynd jer, det er populært at se teater hos os! Husk, at der er en dejlig tapaskurv med i billetprisen, som man kan nyde inden forestillingen.

Se desuden på teaterets hjemmeside for spilledage, priser og særtilbud. Medlemmer af Museumsforeningen får 20% på billetprisen.
At beskrive stykket er svært for menigmand og derfor giver vi ordet til Flemming Jensen:

” Stykket er frit efter Jesper Kleins og Flemming Jensens ”Jorden rundt i 80 dage”, som var mere end uforskammet frit efter Jules Verne’s ” Le tour du monde en quatre-vingts jours”. Jensen og Kleins teaterudgave blev spillet af de to herrer selv – og ikke andre! 2 mand om 52 roller.
I denne nyskrevne udgave bredes det hele ud i større format, og vi udvider personalet, så det lokale folkekor også indgår – både i Paris, Gibraltar, Port Said, Calcutta og Travemünde. Det er altså alt sammen ret langt væk for folk fra Holbæk!
Antallet af skuespillere fordobles til 4 – og én af dem er oven i købet kvinde! Hvilket ville ha’ været helt utænkeligt på Phileas Fogg’s tid. Men nødvendigt i 2017, hvis man ikke vil ha’ ballade.
Verdensdelene vil flimre forbi øjnene af de måbende tilskuere i Museumsgården, mens vi er vidner til et af de tidligste udtryk for globalisering. Spændende, fremmede mennesker af anden etnisk herkomst, der dengang føltes så charmerende, fordi de blev dér, hvor de var.
Skønt det jo er en gammel historie, er den faktisk ualmindeligt aktuel og lydhør over for tidens trends, idet den himmelråbende økonomiske ulighed dengang var helt på linje med den nuværende udvikling, hvor kastesamfundet ikke længere kun findes i Indien - men i dagens Europa er et bærende element i de mest fremgangsrige politiske bevægelser.
Forestillingen er i farver – og vi garanterer, at der ikke vil blive spillet violin!”
Flemming Jensen