19.6.2017  ·  Vestmuseum

Tag på tur i Danmarks Historie

Museet har bidraget til den netop udkomne bog På tur i Danmarks historie. Her kan du finde forslag til dagsture ud i landskabet med historien som en ekstra dimension på landskabet. Mød de første mennesker i Odsherred eller opdag Røsnæs som central i overvågningen af de indre farvande fra vikingetid til i dag.

2017 står i historiens navn med satsningen Historier om Danmark, som Slots- og Kulturstyrelsen, Nationalmuseet og DR har lanceret. Blandt andet kunne vi alle i foråret følge Lars Mikkelsen rejse i tid i DR’s serie Danmarkshistorien.

Som en del af arbejdet har Gads Forlag netop udgivet ”På tur i Danmarks Historie”, som Museum Vestsjælland har bidraget til. I bogen finder du turforslag fra hele Danmark, hvor historien i landskabet fortælles.

Museum Vestsjælland har skrevet om bronzealdermenneskenes påvirkning af det landskab, vi møder i dag og om Røsnæs som en vigtig del af overvågningen af de indre danske farvande fra vikingetid til i dag.

På Tur i Danmarks Historie koster 199 kr, og kan købes i butikkerne på Museum Vestsjælland.