27.6.2017  ·  Kalundborg Museum

Sommerferie: Lad børnene jagte med Vester

Fra den 20. juni vil Kalundborg Museum, Vikingeborgen Trelleborg og Sorø Kunstmuseum være en del af et pilotprojekt, der skal gøre det sjovere for børn og voksne at få noget ud af deres museumsbesøg på Vestsjælland. Følg den lille vejleder Vester rundt og find hans drillefejl – mens du får viden om museerne, der ikke er så almen endda.

Børn, forældre og bedsteforældre får en god grund til at tage på museum og kigge nøje på udstillingerne. Til sommer løfter tre museer på Sjællands Vestkyst sløret for en oplevelse, hvor børn skal tæt på detaljerne og forældre får ekstra viden, som de let kan dele med børnene. Med en ”find fejlen” -tilgang inviteres børn og voksne til at se ekstra godt på udstillinger og rammer. De tre museer, Sorø Kunstmuseum, Kalundborg Museum og Vikingeborgen Trelleborg har hver deres ”bane”, der er bundet sammen tematisk af Vester, en ikonisk maskot. Udfordringen er ens på de tre museer, men med muligheder for forskellig type af viden og oplevelse undervejs.

Udfordringerne er båret af spændende skattekort med unikke udtryk, der godt kan pryde et køleskab eller et børneværelse, når de har været i brug. Alt er bundet op på noget håndgribeligt frem for noget digitalt, så der ikke indgår tablet og telefoner i oplevelsen.

Anette Moss fra VisitVestsjælland fortæller: ”Vi har lavet et koncept, som er helt afkoblet fra digitale krav. Når man kommer ud, får man noget virkeligt at holde på. Det er vi rigtigt stolte af, for Sjællands Vestkyst kan rigtigt meget, både på det digitale og på de håndgribelige oplevelser. Men vi vil godt vise det håndgribelige ordentligt frem. Og det synes vi, er lykkedes virkeligt godt.” Anette fortsætter: ”Fra den 20. juni kan familier besøge museer på en måde, der giver dem en sjov viden og en god måde at kigge nærmere på udstillingerne. Man kan godt nøjes med at prøve banen et sted – men det er sjovest at opleve alle de forskellige jagter.”

Og det skal kun blive større: ”Allerede fra næste år, vil man kunne opleve flere attraktioner på denne måde – og der vil selvfølgelig blive udviklet nye sjove samleobjekter” afslutter Anette med et smil.

Kalundborg Museum

Oplevelsesjagten på Kalundborg Museum viser hele museets omgivelser frem. Det handler både om at opleve historiens mærker på byen i museumsudstillingen og ved højbyens vartegn. Oplevelsesjagten fører også ud på den nærliggende Vestborg, som Esbern Snare grundlagde tilbage i middelalderen.

Sorø Kunstmuseum

På Sorø Kunstmuseum vil man kunne opleve udvalgte værker i udstillingen på en ny måde. Jagten går på et tværsnit af hele den permanente udstilling og der er masser af interessant viden at hente – og sjove fejl at finde.

Vikingeborgen Trelleborg

På Trelleborg skal det handle om at se nærmere både på udstillingen og på selve borgområdet. Med særlig viden og en jagt, der kommer godt omkring, er der masser at snakke om.

Fakta om Oplevelsesjagten med Vester

”Oplevelsesjagt med Vester” er et fælles udviklingsprojekt for destinationen Sjællands Vestkyst. Projektet er sat i søen i samarbejde mellem Dansk Kyst & Natur Turisme (DKNT) og VisitVestsjælland (VVS) og de tre deltagende museer.

- Et nyt udviklings- og destinationsprojekt

- Kan opleves på Kalundborg Museum, Vikingeborgen Trelleborg og Sorø Kunstmuseum

- Oplevelsen er baseret på at være 100% taktil – skattejagt med håndgribeligt kort

- Med skattekortet følger et ”snydehæfte”, der giver indsigt og viden og gør det nemt for såvel forældre     som bedsteforældre at hjælpe jægeren på vej