1.9.2017  ·  Kalundborg Museum

Grundlæggelsen 1167 - Kalundborg 850 år

Kalundborg fejrer 850-års jubilæum den 1. september 2017 klokken 16-21. Kom og oplev Esbern Snare grundlægge byen. Hans bror Absalon og deres fosterbror kong Valdemar kommer også.

Højbyen, Vor Frue Kirke, Bispegården og Kalundborg Museum er den pragtfulde kulisse for en spændende middelalderfestival.

Esbern Snare mødes med kong Valdemar og biskop Absalon for at planlægge, hvordan byen og kirken skal se ud. Esbern fortæller om, hvordan han ryddede Kalundborg Havn for vendiske sørøvere - og det første korstog sendes afsted fra byen. Siden bliver der rigt bytte at fordele.

Hvor godtfolk er, kommer skidtfolk til. Gøglere, musikanter, munke og krigsfolk stimler sammen. Lækker middelaldermad og øl kan købes. Masser af lege for børn i museumshaven.

Det er den bedste historie, du nogensinde har været med til.

Læs mere her.