20.4.2017  ·  Sorø Museum

Historien om Danmark forpremiere i Sorø Klosterkirke

Kom med når DR's Historien om Danmark - afsnit 4 har forpremiere i Sorø Klosterkirke

Dato: Torsdag den 20. april klokken 16.00-21.00

Den tidlige del af middelalderen handler om magt, storslåede bygninger og sejrrige bedrifter. Man kan ikke sige tidlig middelader i Danmark uden også at sige Sorø Klosterkirke, Absalon og Hvideslægten. Det faldt derfor naturligt for Museum Vestsjælland og Danmark bliver til, at samarbejde med Danmarks Radio om at få mulighed for at være værter ved forpremieren for netop denne tidsperiode. Stiftelsen Sorø Akademi, Sorø Menighedsråd og Sorø Akademis Skole har bakket op om idéen, så det er et stærkt team, der står bag arrangementet den 20. april.

Allerede fra kl. 16 bygges stemningen op til forpremieren sidst på aftenen. Fratergården udenfor kirken vil summe af liv i en lille middelalderlejr med musik og optræden. Her kan man møde Ulvsborg Historisk Værksted, mens musikanterne fra Virelai spiller stemningsfuld middelaldermusik og byder op til dans!

Inde i kirken vil de to kor, Chorus Soranus og Panumkoret, tage publikum med tilbage til munkenes tid. Med inspiration fra ’Historien om Danmark’ vil publikum kunne træde ind og ud af middelalderen. Det traditionelle middelaldermarkeds udtryk kombineres med de nye digitale devices’ som Virtuel Reality og podcastlounge med podcast fra Kongerækken af Anders Olling og Hans Erik Havsteen. Se mere: på http://www.vestmuseum.dk/Default.aspx?ID=197&Action=1&NewsId=1016&M=NewsV2&PID=408 :

Undervejs vil formidlere og frivillige fra Museum Vestsjælland give små historiespots med fortællinger om faktiske hændelser i og omkring Sorø i tidlig middelalder. Sorøs borgmester Gert Jørgensen vil således kunne mødes ved Absalons grav. Sidst på aftenen vil Historien om Danmark afsnit 4 blive vist på storskærm inde i kirken.

Arrangementet er for alle nysgerrige og der er oplevelser for både børn og voksne.

Der er gratis adgang til kirken og mulighed for at købe noget at spise i Skjalm Hvides Hus, hvor den lokale gourmetrestaurant Støvlet Kathrines Hus kreerer en middelalder menu til lejligheden.

Program for dagen:

16.00                  Arrangementet åbner

16-18.30             Markedsstemning med middelaldersang og musik

17-19                  Middelaldermenu

16-18.30             Bliv en del af historien med DR

• DR i greenscreen-studiet
  • Ta Virtual Reality-brillerne på og se historiske film i  360°
  • Surf igennem historien på vores medbragte Ipad
  • Opload selv din historie med hjælp fra DR Historie
  • Tag en historisk selfie på vores røde løber

16-18.30             Podcast lounge: Kongerækken af Anders Olling og Hans Erik Havsteen

16.10 og 18        Historie pitch. De begravede

16.10 og 17.30   Aktivitet: Absalon i børnehøjde

16.30 og 18        Historie pitch: Munkenes lægeurter

16.30 og 17.30   Historie pitch: Absalon og hans bedrifter

17.00 og 20.30   Korsang

18.30                  Optakt til Tidlig middelalder, fra et lokalt synspunkt

18.45                  Visning; Danmarkshistorien, Tidlig middelalder

19.45                  Opsamling. Hvordan filmen er blevet til?

21.00                  Afslutning, tak for i dag!