20.4.2017  ·  Sorø Museum

Historien om Danmark forpremiere i Sorø Klosterkirke

Kom med når DR's Historien om Danmark afsnit 4 har forpremiere i Sorø Klosterkirke

Dato: Torsdag den 20. april klokken 16.00-21.00

Den tidlige del af middelalderen handler om magt, storslåede bygninger og sejrrige bedrifter. Man kan ikke sige tidlig middelader i Danmark uden også at sige Sorø Klosterkirke, Absalon og Hvideslægten.

Allerede fra kl. 16 bygges stemningen op til forpremieren sidst på aftenen. Fratergården udenfor kirken vil summe af liv i en lille middelalderlejr med musik og optræden. Her kan man møde Ulvsborg Historisk Værksted, mens musikanterne fra Virelai spiller stemningsfuld middelaldermusik og byder op til dans!

Inde i kirken vil de to kor, Chorus Soranus og Panumkoret, tage publikum med tilbage til munkenes tid. Med inspiration fra ’Historien om Danmark’ vil publikum kunne træde ind og ud af middelalderen. Det traditionelle middelaldermarkeds udtryk kombineres med de nye digitale devices’ som Virtuel Reality og podcastlounge. Undervejs vil formidlere og frivillige fra Museum Vestsjælland give små historiespots med fortællinger om faktiske hændelser i og omkring Sorø i tidlig middelalder. Sorøs borgmester Gert Jørgensen vil således kunne mødes ved Absalons grav. Sidst på aftenen vil Historien om Danmark afsnit 4 blive vist på storskærm inde i kirken.

Arrangementet er for alle nysgerrige og der er oplevelser for både børn og voksne.

Der er gratis adgang til kirken og mulighed for at købe noget at spise.