Museum Vestsjællands bod var godt besøgt sidste år.
17.3.2017  ·  Vestmuseum

Museum Vestsjælland på Historiske Dage

I weekenden den 25. og 26. marts er Museum Vestsjælland på Historiske Dage i Øksnehallen i København. Du kan møde flere af dine museumsfolk og høre et foredrag om den vestindiske folkegave til Museum Vestsjælland.

Her stiller museet op med en bod, hvor både fortid, nutid og fremtid er i øjenhøjde. Mød arkæologerne, der viser helt nye fund fra aktuelle udgravninger. Slå dig ned i sofahjørnet, hvor der er mulighed for at snakke, få svar på spørgsmål og få ideer til, hvad man kan se og opleve i Museum Vestsjælland. Der er lidt lækkert til ganen og specialtilbud på fine bøger fra museernes butikker.  

Lørdag kl. 16.40 går Karen Munk Nielsen, der er daglig leder af Museum Vestsjællands afdeling i Holbæk på den grønne scene og holder et miniforedrag om den vestindiske folkegave til Museum Vestsjælland.

Gaven består af to buster og en halvfigur i bronze. De tre skulpturer er afbildninger af folkehelten Buddhoe, fagforeningsmanden Hamilton og den ikonografiske figur Freedom. Der er endnu ikke besluttet en blivende plads for Freedom. Hamilton er allerede overleveret til Arbejdermuseet, og Buddhoe bliver en fast del af den kommende udstilling Vestindien i Vestsjælland på Holbæk Museum. Karen Munk Nielsen har fulgt med på sidelinjen hele vejen fra de første tanker opstod i det tidligere Dansk Vestindien om at donere skulpturerne til Danmark. 

Historiske Dage er en festival med masser af historisk underholdning, shows, debatter og dybt faglige men også finurlige foredrag. Her er boder med museer, bogforlag, foreninger og andre, der på forskellig vis tilbyder historisk viden og salg af varer. Vi er der kl. 10-18 begge dage.

Se mere på www.historiske-dage.dk

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk