Gruppeture

Gruppeture kan bestilles på tlf. 72 10 01 69 eller send en forespørgsel på mail: booking@vestmuseum.dk.

Har du særlige ønsker eller er du interesseret i at sætte fokus på udvalgte områder eller historiske bygninger, hjælper vi gerne med at skræddersy en udflugt efter dine behov.

Se alle Museum Vestsjællands gruppeture her

Kalundborg Museum

Oplev middelalderen i Korstogsbyen Kalundborg

Turen går til Kalundborg den gamle købstad i Nordsjælland, der er kendt for sin middelalderlige arkitektur og den femtårnede Vor Frue Kirke.

Turbeskrivelse:

Jeres guide møder jer foran den femtårnede Vor Frue Kirke, som ligger midt i Kalundborgs gamle bydel, kaldet Højbyen. Byen blev grundlagt i 1167 af Esbern Snare og kirken er bygget i denne tidlige periode af middelalderen.

Vor Frue Kirke er Nordeuropas eneste 5-tårnede kirke. I middelalderen forestillede man sig det himmelske Jerusalem som en befæstet by med netop 5 tårne. Her skulle menneskene ved tidernes ende leve i fred sammen med Gud.

Derefter forsætter vi på en kort byvandring i middelalderbyen, hvor vi ligger vejen forbi ruinerne af Esbern Snares borg, og Vestborgen.

Turen ender på Kalundborg Museum, hvor det 7 m lange Korsriddertapet hænger. Det vævede tapet fortæller den spændende historie om korstogene til egnen omkring Østersøen i 11- og 1200-tallet. Esbern Snare, ærkebiskop Absalon og kong Valdemar den Store er centrale figurer.

Historien afsluttes med Valdemar Sejr der vinder sejre i Tallin i 1219 hvor Dannebrog falder ned fra himlen.

Tapetet er vævet af foreningen Vævere i Vestsjælland og skænket til Kalundborg Museum i 2015. Kunstneren Claus Jørgensen Muldstrup har tegnet forlæggene.

Efterfølgende kan man på egen hånd se den imponerende have med udsigt over Kalundborg Fjord, de autentiske planter i museumshaven og ikke mindst modellen over middelalderens Kalundborg.

Varighed: Omvisningen tager ca. 1.5 timer.

Pris for omvisning op til 25 personer:
Hverdage:                                             900 kr.
Weekender:                                       1.350 kr.
Entré: herudover almindelig entré, gruppepris 20 kr. pr. person.

Pris for grupper op til 50 personer:
Omvisningen tager ca. 2 timer. Jeres guide giver en fælles introduktion i kirken og 2 på hinanden følgende omvisninger a 40 minutter. Der er fri adgang til museet og den autentiske kulturbotaniske have for den for den halvdel af gruppen, der ikke er i gang med omvisning.

Hverdage:                                          1.350 kr.
Weekender:                                       2.025 kr.
Entré: herudover almindelig entré, gruppepris 20 kr. pr. person.

Tillæg: Særåbning for jeres gruppe udenfor åbningstid

Hverdage: 200 kr./time
Weekend: 300 kr./time

Der er både mulighed for at bestille omvisningen udenfor åbningstid og/eller at få museet for jer selv uden/før eller efter omvisning.

Praktiske oplysninger:
Forplejning: i den nærliggende middelalderkælder på Bistro Bispegården kan tilkøbes: Kaffe/te og kage 75 kr. pr. kuvert. Frokostplatte 150 kr. pr. kuvert
Tilgængelighed: Kørestole og gangbesværede har kun begrænset adgang til riddersalen, hvor Korsriddertapetet hænger. Derfor udgår denne del af turen, hvis I har deltagere i kørestol.
Toiletforhold: Ikke handicapvenligt (Handicapvenligt toilet forefindes ved Kalundborghallen 50 m).
Tilkøb:
1. Korstogsbyen i lyd og billeder er en flot kunstfilm, der kan afspilles på kirkens hvælv. Pris 300 kr.
2. Udvidet byvandring gennem Højbyens krogede gadeforløb med både stenhuse fra middelalderen og bindingsværk fra renæssancen. Pris 600 kr.

Bemærkninger: Der kan forekomme ændringer i omvisningen i tilfælde af kirkelige handlinger.

Kan med fordel kombineres med:

a) Et besøg til Vævernes Hus som er væverne bag Korsriddertapetet.
b) Et besøg til Dyrehøj Vingaard med rundvisning, dansk vin og flot gårdbutik.
c) Et besøg i Bispegårdens Kunstudstilling med fri entré. Udstilling med Lundbyes værker 11. aug. – til 2. sep. 2018.

Turbeskrivelse til print