Odsherreds Museum

Odsherreds Museum er et kulturhistorisk museum for hele familien.
Der er mulighed for at besøge museet hele året.

Vinterferie på Odsherred Museum

13. - 15. februar. Alle dage kl.11 - 15. Leg og lær med Vestsjællands Vejr. I vinterferien kan man prøve at lege med vejret og blive klogere på vejret i gamle dage.

Vejret er i fokus på Odsherred Museum. Kom og bliv klogere på vejret før og nu med et besøg i udstillingen Vestsjællands Vejr. Hør om vejrvarsler i gamle dage, og om hvordan man målte vejret uden moderne teknik. I udstillingen hænger fine billeder med masser af vejr på og der er ting og sager fra hver af de 4 årstider. I vejr- værkstedet er der kyndig vejledning i, hvordan og hvor nemt man bygger en drage eller laver en vindmølle. Man kan også lave en regnmåler eller måske en hel vejrstation. Til sidst er der test af det nye vejr - legetøj uden for. 

Besøg også det arkæologiske børnehjørne hvor man kan solde sand, gå med metaldetektor og få en god historie om oldtidsfund. Arkæologi i børnehøjde er kun åbent onsdag kl. 11-15. Det er gratis at deltage.

Tidspunkt: Verjværkstedet er åbent kl. 11 - 15 

Pris: Aktiviteten er velegnet til børn i alle aldre ifølge med voksne. Materialepris 30 kr. pr. deltager foruden almindelig entré. Børn under 18 år har gratis entré. 

Museet tilbyder forskellige oplevelser i løbet af året.

Vi har udstillinger inde og ude, familiearrangementer i ferier og op til højtider, værkstedaktiviteter for hele familien, guidede omvisninger og en dejlig museumshave med urtehave, bistader og plads til at spise den medbragte mad.

I menuen til venstre kan du finde åbningstider, billetpriser og særlige tilbud til grupper. Hvis I er en skoleklasse, så book et undervisningsforløb. Transporten i bus til og fra museet er gratis for alle skoler, i Vestsjælland.

I udstillingsbygningen, i laden finder du vores museumsbutik og cafe. Her kan du få information om museet og vores udstillinger. Samt nyde en kop kaffe, te eller en is. Når adgangsbilletten er betalt kan du her se udstillingen Solens Land.
I Solens Land fortæller museet om bronzealderens idéverden med Solen som forudsætning for liv og genfødsel, illustreret af bronzealderens mennesker og den forunderlige Solvogn.
I udstillingen finder du en kopi af Nebra-skiven fra Tyskland og en touch skærm, der fortæller om projektet Empire of the Sun. Et fælleseuropæisk museumsprojekt der belyser hvordan man fra forhistorisk tid og på tværs af moderne grænser, har benyttet de samme astronomiske symboler -  nemlig solen og stjernerne.

Vi byder på tre udendørs, gratis udstillinger.

I sommerhuset Hjertehuset, beskriver vi Odsherreds nyere landliggerhistorie og 100 års turisme i et af landet største sommerhusområder.
I museumshaven finder du urtehaven, som bliver passet af et hold energiske lugekoner, samt bistader som tilhører Odsherreds Biavlerforening. Du kan også se udstillingen Slaget på Isefjorden. Det er en lille fortælling om en stor kanon under 2. verdenskrig. Kanonen blev brugt da artilleriskibet Niels Juel svarede igen da tyske bombefly angreb skibet i Isefjorden d. 29. august 1943.
Annebjerggård som danner ramme for museet ligger i naturskønne omgivelser, ved fjord og skov. Et oplagt udgangspunkt for en naturoplevelse. Vi deler bygninger med Anneberg Vandrehjem og Odsherred Naturskole.

Har du lyst til et måltid mad eller til at se glas kunst, så besøg naboen Hempels Glasmuseum.

Velkommen på Odsherreds Museum.

Åbningstider:

18. februar til 1. april

Søndag 11-15

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk