Et hus med historie

Ringsted Museum og Arkiv holder til på to adresser, Skolegade 9 og Køgevej 41. Men allerede i januar 2015 flytter vi sammen på Køgevej 39 og 41. Det vil gavne brugerne, der kun skal henvende sig et sted, og personalet, der i langt højere grad vil kunne drage faglig nytte af hinanden.

I Ringsted Museums udstillinglokaler kan du se vores nyopsatte landbrugsudstillingen, og der er udstillinger om Ringsteds lokalområder. For byens nyere tids historie er der fokus på perioden efter anden verdenskrig, hvor Ringsted udviklede sig fra fødevarecentrum til en by med mere videns- og teknologi baserede virksomheder, samt et trækplaster for pendlere til og fra København.

Ringsted Museum og Arkiv medvirker hvert år ved udgivelsen af RINGSTEDbogen, der er en lokalhistorisk årbog med artikler om stort og småt fra Ringsteds historie. Og hvert andet år arrangerer vi Ringsted Middelalderfestival.

Til skolernes ferier finder vi altid på spændende lege og aktiviteter til børn og barnlige sjæle i alle aldre. Til det mere voksne publikum byder vi på spændende foredrag, indholdsrige byvandringer og arrangementer med fuld musik.

Arrangementerne skifter løbende så husk at holde øje med kalenderen!

Museet

På museet kan du besøge vores skiftende udstillinger, som alle tager udgangspunkt i det særegne ved Ringsted. Eller du kan deltage i vores velbesøgte arrangementer, der er spredt ud over hele året.

Arkivet

På arkivet kan du læse dig gennem store mængder papir om personer i det historiske Ringsted, om foreninger, om sygekasser og om private virksomheder. Du kan bladre i gamle aviser eller søge efter dine forfædre i folketællinger og i kirkebøger.

Møllen

Museet har et tæt samarbejde med Ringsted Vindmølle. Således er møllen åben for besøgende i samme tidsrum og med samme billet som museets udstillinger. Og når vejr og vind tillader det kan du opleve møllen kværne økologisk mel, som du bagefter har mulighed for at købe med hjem.

Åbningstider

Museet: tirsdag, onsdag, torsdag og søndag 11-16

Arkivet: tirsdag 9.30-17, onsdag 9.30-14 og torsdag 9.30-17

OBS:Ringsted Museum og Arkiv holder lukket for besøgende hele januar 2015, da arkivet flytter fra Skolegade til Museets adresse på Køgevej.
På gensyn i de nye lokaler.
 

Museum Vestsjælland, Klosterstræde 18, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk