Besøg os

Malergården har sæson åben fra ca. april/maj og til og med uge 42.

Malergården er et museum for hele familien. Man køber billetter i receptionen hvor der også er en lille kiosk hvor man kan købe postkort og bøger samt en lille cafe hvor man kan købe kaffe, the og is m.m.

På Malergården træder du ind i en tidslomme. Ind i et autentisk kunstnerhjem, hvor lysindfaldet og lugten i de gamle stuer er de selvsamme, som mødte og inspirerede kunstmaleren Sigurd Swane og hans familie. Her kan du opleve Swanernes malerier i den rette sammenhæng.

Sigurd Swane, som i 1934 opførte Malergården ved Plejerup, har en særlig plads i Odsherred kunsten. Med Isefjorden lige uden for døren, ønskede familien at skabe et fredfyldt selvforsynende paradis.

Familiens historie er overraskende og anderledes, hvilket du får et spændende indblik i ved at besøge Malergården. De smukke bygninger, stuerne, haven og gårdspladsen fortæller en spændende historie om kunsten, familien gæsterne, rejserne og drømmene.

Besøg Swanes atelier ” radiostuen”, havestuen, ”skolestuen”, det smukke køkken og spisestuen som Henrik Swane boede i indtil 2011. Haven er et univers for sig selv, hvorfra der er en flot udsigt over fjorden.

KØR VARSOMT

En særlig attraktion ved Malergården er dens smukke beliggenhed for enden af én kilometer lang ensporet grusvej. Vi advarer om at der er dybe grøfter på hver side af grusvejen (første halvdel af grusvejen) og at der ikke i øjeblikket er tilgængelige vigepladser på strækningen.

Gårdspladsen.
Sneglehøjen.
Haven.
Blomster Haven.
Mindesten.Opsat af Gerda Swane

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk